Semper Plus Ultra/altid udover dette
Semper Plus Ultra/altid udover dette
Underviser i entreprenørskab og ledelse, Rikke Lund Heinsen, har i sit KUV modningsprojekt ”Semper plus ultra – nye rum og retninger for scenekunsten” undersøgt mulighederne og de konkrete ingredienser i signifikant anderledes arbejdsrum i ønsket om at udvide repertoiret for, hvilke scenekunstneriske arbejdsrum der kan etableres, samskabes og kurateres.
I det et-årige KUV modningsprojekt har Rikke været på opdagelse efter forskellige typer af scenekunstneriske arbejdsrum, som hun på den ene eller den anden måde oplevede strakte sig ud over det sædvanlige. Arbejdsrum, som var mærkbar eller signifikant anderledes end dem, hun primært kendte, i deres struktur, i sproget man brugte og samarbejdsformerne. Rikke har stillet sig selv opgaven at prøve at finde ud af, hvad det anderledes mon var i de rum hun undersøgte, og om hun kunne anskueliggøre disse anderledesheder og se dem som forskellige slags ”ingredienser” ved at give dem sprog og tage dem videre i andre arbejdsrum.
Årsagen til undersøgelsen har været, at Rikke har en stor optagethed af, at vi bliver ved med at udvide repertoiret af scenekunstneriske arbejdsrum, i takt med at vi også udvider scenekunstneriske formater og værktyper. Det handler om at være nysgerrig på at udvide typer af arbejdsrum og ikke om at udvælge én bestemt type arbejdsrum og udnævne det som det ”rigtige”. Rikke inviterer via sit KUV-projekt til gengæld til at være optaget af, hvordan nybrud kan ske både i selve arbejdsrummet, i måden vi arbejder sammen på OG i de værker, der skabes.
Projektet er lavet i samarbejde med kunstnere og forskere fra ERASMUS+ projektet ”Artistic Entrepreneurship" (se ecthec-erasmusmais.ipl.pt), som DDSKS har været en del af, og i løbende samarbejde med kunstnerne Charlotte Østergaard, Tania Ballentine og Sara Topsø-Jensen samt underviserkolleger og studerende på DDSKS.
Projektperiode: 2019-2020
videnSproduktion
Herunder præsenteres udvalgt vidensproduktion fra projektet.