Kunstnerisk udviklingsvirksomhed
kunstnerisk udviklingsvirksomhed
Kunstnerisk udviklingsvirksomhed (KUV/Artistic Research) er en betegnelse for det videns- og erkendelsesgrundlag, der kendetegner de videregående kunstneriske uddannelser, og som supplerer viden fra faglig praksis og akademisk forskning.
Gennem kunstnerisk udviklingsvirksomhed har skolens kunstneriske/pædagogiske personale mulighed for at foretage eksperimentel udforskning af kunstnerisk praksis og udforske kunstneriske problemstillinger og metoder.
I arbejdet med kunstnerisk udviklingsvirksomhed forenes den Danske Scenekunstskoles aktiviteter inden for forskning og udvikling på tværs af skolens afdelinger og scenekunstens forskellige discipliner. Værker, viden og metoder, der opstår gennem arbejdet, spiller en vigtig rolle i kunst- og kulturlivet, både internationalt, nationalt og lokalt og bliver delt med eksperter inden for det scenekunstneriske område - både akademikere og praktikere.
KUV-projekterne, der bliver gennemført på Scenekunstskolen, er som oftest ledet af skolen egne undervisere. Det sikrer, at skolens studerende er i tæt kontakt med udviklingen af deres kunstneriske fagområder, og at underviserne får mulighed for at udvikle deres metoder og teori. Begrebet KUV bliver introduceret til de studerende allerede på bacheloruddannelserne gennem deres individuelle projekter på første og andet år, som peger frem mod det afsluttende bachelorprojektet. Hele kandidatniveauet hviler på kunstnerisk udviklingsvirksomhed som vidensgrundlag. Kandidatuddannelserne har et specifikt KUV-modul, som giver de studerende indblik i KUV både i Danmark og internationalt.
Scenekunstskolen arrangerer jævnligt præsentationer af de igangværende projekter både internt for skolens ansatte og studerende og for branchen som helhed og andre med interesse for udviklingen inden for det scenekunstneriske område.