Iscenesættelse

varighed
3 ÅR
niveau
bachelor
ECTS
180
studieform
FULDTID
uddannelsessteder
KØBENHAVN & AARHUS
optagelsesprøver
JA
ansøgningsfrist
10. januar 2019

Uddannelsen i iscenesættelse har til formål at uddanne skabende og i et vist omfang udøvende scenekunstnere inden for det bredt definerede iscenesættelsesområde. Uddannelsen skærper og udvikler den studerendes evne til at indgå kunstnerisk i alle dele af scenekunstneriske skabelsesprocesser, fra den tidligste udvikling af værket til den endelige realisering og fremvisning for et publikum.

En bachelor i iscenesættelse er specialiseret i lyd, lys, sceneinstruktion, scenografi eller dramatisk skrivekunst og arbejder typisk med scenekunst som lyddesigner, lysdesigner, instruktør, scenograf eller dramatiker. Der er generelt rigtigt god beskæftigelsesmuligheder og meget lav ledighed for en bachelor i iscenesættelse.

Uddannelsen lægger vægt på at udvikle den studerendes evne til at anvende forskellige kunstneriske metoder og til at reflektere over deres muligheder og begrænsninger i forhold til det endelige værk samt til at skabe scenekunstneriske værker af høj håndværksmæssig og teknisk kvalitet. Uddannelsen har fem linjer, som specialiserer den studerende inden for et af fagområderne scenografi, sceneinstruktion, dramatisk skrivekunst, lys eller lyd. Derudover har uddannelsen til formål at skærpe og udvikle den studerendes udviklingskompetence på egen linje og på tværs af linjerne. Uddannelsen kvalificerer særligt til beskæftigelse inden for linjernes fagområder.

Linjerne lyd, lys, sceneinstruktion og scenografi har uddannelsessted på DDSKS København, og linjen i dramatisk skrivekunst har uddannelsessted på DDSKS Aarhus.

KOMPETENCEPROFILER