Iscenesættelse

varighed
3 ÅR
niveau
bachelor
ECTS
180
studieform
FULDTID
uddannelsessteder
KØBENHAVN & AARHUS
optagelsesprøver
JA
ansøgningsfrist
3. januar 2020

Iscenesættelse handler som ordet siger om at sætte noget i scene. Når du ser et teaterstykke, en danseforestilling eller en anden performance er den resultatet af en lang proces med mange aktører både på og uden for scenen.

Uddannelsen i iscenesættelse er for dig, der vil være med til at skabe scenekunst uden selv at stå på scenen. Du kan specialisere dig på en af de fem linjer: lyd, lys, sceneinstruktion, scenografi eller dramatisk skrivekunst.

På linjerne lærer du at skabe scenekunstneriske værker af høj håndværksmæssig, teknisk og kunstnerisk kvalitet.

At iscenesætte en forestilling er en kollektiv proces. I løbet af de tre år på uddannelsen kommer du til at arbejde tæt sammen med studerende på de øvrige linjer på iscenesættelse og med studerende fra scenekunstnerisk produktion og skuespil, og til en vis grad dans og koreografi. Sammen kommer I til at lave både mindre projekter og større produktioner, hvor du med udgangspunkt i din egen linjefaglighed indgår i alle dele af processen fra den tidligste udvikling af værket til den endelige realisering og fremvisning for et publikum.

Uanset hvilken linje, du studerer på, vil du blive klædt på til at kunne indtage flere forskellige roller i forskellige typer projekter. De mange kollektive processer og tværfaglige samarbejder i løbet af uddannelsen giver dig en bred forståelse af, hvad det vil sige at skabe og iscenesætte scenekunst, så du får mulighed for at folde dit kreative kunstneriske potentiale ud på bedste vis.

Linjerne lyd, lys, sceneinstruktion og scenografi har uddannelsessted på DDSKS København, og linjen i dramatisk skrivekunst har uddannelsessted på DDSKS Aarhus.

Beskæftigelse

Som bachelor i iscenesættelse har du rigtig gode beskæftigelsesmuligheder. Nogle bliver fast tilknyttet et større eller mindre teater, mens andre arbejder freelance med deres faglighed. Afhængigt af din linje kan du arbejde som lyddesigner, lysdesigner, instruktør, scenograf eller dramatiker, eller du kan arbejde i feltet mellem de forskellige linjefagligheder på baggrund af dine interesser og kompetencer som iscenesætter i bred forstand.

Du har også mulighed for at fortsætte din uddannelse på Den Danske Scenekunstskole ved at søge ind på den tværfaglige kandidatuddannelse i scenekunst.