Efter- & videreuddannelse

Iscenesættelse

varighed
3 ÅR
studieform
FULDTID
ECTS
180
uddannelsessteder
KØBENHAVN & AARHUS
optagelsesprøver
JA

Uddannelsen i iscenesættelse har til formål at uddanne skabende og i et vist omfang udøvende scenekunstnere inden for det bredt definerede iscenesættelsesområde. Uddannelsen skærper og udvikler den studerendes evne til at indgå kunstnerisk i alle dele af scenekunstneriske skabelsesprocesser, fra den tidligste udvikling af værket til den endelige realisering og fremvisning for et publikum.

Uddannelsen lægger vægt på at udvikle den studerendes evne til at anvende forskellige kunstneriske metoder og til at reflektere over deres muligheder og begrænsninger i forhold til det endelige værk samt til at skabe scenekunstneriske værker af høj håndværksmæssig og teknisk kvalitet. Uddannelsen har fem linjer, som specialiserer den studerende inden for et af fagområderne scenografi, sceneinstruktion, dramatisk skrivekunst, lys eller lyd. Derudover har uddannelsen til formål at skærpe og udvikle den studerendes udviklingskompetence på egen linje og på tværs af linjerne. Uddannelsen kvalificerer særligt til beskæftigelse inden for linjernes fagområder.

Linjerne lyd, lys, sceneinstruktion og scenografi har uddannelsessted på DDSKS København, og linjen i dramatisk skrivekunst har uddannelsessted på DDSKS Aarhus.