Scenekunstnerisk produktion

varighed
3 år
niveau
bachelor
ECTS
180
studieform
FULDTID
uddannelsessted
København
optagelsesprøve
ja
ansøgningsfrist
3. januar 2020

Det kræver stort overblik, masser af forberedelse, research og koordinering af stable en forestilling på benene. På de to linjer på uddannelsen i scenekunstnerisk produktion arbejder du med alt det, der skal til, for at enderne når sammen, og det hele går op i en højere enhed i udviklingen, produktionen og afviklingen af forestillingen. Uddannelsen kræver, at du har blik for at skabe det gode samarbejde, at du er nysgerrig kunstnerisk og teknisk, at du har gode idéer og tør gå forrest og tage initiativ. 

Der er to linjer på scenekunstnerisk produktion. Er du vild med at formgive, bygge og arbejde med materialer, skal du vælge linjen realisering, hvor du arbejder med scene- og rekvisitkonstruktion. Har du stort overblik, og har du lyst til at planlægge, organisere, koordinere og afvikle forskellige projekt- og produktionsformater i tæt samarbejde med de andre fagligheder på produktionen, er det linjen i ledelse, du skal vælge. En række elementer er fælles for alle studerende på de to linjer, mens andre giver mulighed for individuel eller faglig specialisering på linjeniveau. 

Forestilling: En nytårsnat

I løbet af de tre år uddannelsen varer, får du både metodisk viden og praktiske færdigheder, der gør dig i stand til at realisere scenekunstneriske visioner og håndtere komplekse processer i arbejdet med projekter og forestillinger. Desuden får du skærpet din selvstændighed og evne til at igangsætte og gennemføre scenekunstneriske projekter i forskellige formater.

beskæftigelse

På linjen i ledelse bliver du klædt på til at fungere som forestillingsleder og produktionsleder, mens du på linjen i realisering får de værktøjer, der skal til for at kunne arbejde som rekvisitør og scenemester. Der er generelt rigtigt gode beskæftigelsesmuligheder og meget lav ledighed for bachelorer i scenekunstnerisk produktion.

Ca. 15 % af dimittenderne er fastansatte. Resten arbejder freelance eller har egen virksomhed. Ca. 30 % af dimittenderne har været ansat uden for Danmark.

(Kilde: DDSKS dimittendundersøgelse 2016)

KOMPETENCER OG KVALIFIKATIONER