varighed
3 år
niveau
bachelor
ECTS
180
studieform
fuldtid
uddannelsessteder
Aarhus, københavn & Odense
optagelsesprøver
ja
ansøgningsfrist
TBA

Uddannelsen i skuespil har til formål at uddanne kreative og selvstændige skuespillere, som med kunstneriske, teoretiske og praktiske færdigheder på højeste niveau er i stand til at arbejde i et bredt spektrum af scenekunstneriske formater som skabende og fortolkende kunstnere. Med udgangspunkt i den enkelte studerendes kunstneriske evner giver uddannelsen et solidt fundament af håndværksmæssig kunnen, der sætter den studerende i stand til sikkert at vurdere kunstneriske udfordringer og vælge løsninger, der udspringer fra den enkeltes personlige kraft.

En bachelor i skuespil arbejder typisk som skuespiller inden for scenekunst, film eller tv i Danmark eller i udlandet.

Uddannelsen er kendetegnet ved et tæt samspil mellem praksis, teori og refleksion og fokuserer på den studerendes arbejde med stemme og krop, dramatisk metode, kontekstuel viden samt faglige og tværfaglige projekter. I takt med uddannelsens progression bliver mødet med publikum en mere og mere central del af uddannelsen, og den studerende lærer både at udvikle egne kunstneriske projekter og at indgå i kunstneriske fællesskaber med det formål at udforske og udfordre scenekunsten. Uddannelsen kvalificerer til virke inden for alle skuespilfaglige arbejdsområder på et arbejdsmarked i konstant forandring.

BESKÆFTIGELSE

En bachelor i skuespil arbejder typisk som skuespiller inden for scenekunst, film eller tv i Danmark eller i udlandet. Ca. 20 % af de uddannede skuespillere bliver fastansat på et teater – resten arbejder freelance.

(Kilde: DDSKS dimittendundersøgelse 2016)

KOMPETENCER OG KVALIFIKATIONER