uddannelsessted
København
antal optagne årligt
2

hvad er der særligt ved lydlinjen på ddsks?

Lydstuderende på DDSKS uddanner sig til kunstnere, som udvikler lyd inden for scenekunstområdet.

Lydlinjen adskiller sig fra andre lyduddannelser i Danmark ved at have teknisk fokus på rummet og højttalerne såvel som på koncepter og udviklingen inden for dramaturgi, avanceret lyddesign samt performance. Her får du mulighed for at udvikle lyddesign/musik til skuespil, dans, interaktive forestillinger, installationer og alle typer af produktioner.

Et andet kendetegn ved skolen er et udbredt fokus på samarbejde gennem hele uddannelsen. Du vil derfor blive uddannet i og samarbejde om projekter med studerende fra de fleste af skolens andre linjer og uddannelser. Foruden undervisning på skolen følger de studerende også et fælles teknisk kursus inden for lyddesign sammen med studerende på andre lyduddannelser (RMC + DKDM). Skolens fokus på samarbejde og tværfaglighed giver de studerende unikke muligheder for at skabe et netværk til gavn for deres fremtidige karriere.

undervisning på lydlinjen

Alle underviserne på uddannelsen er specialister inden for deres område, ligesom størstedelen er aktive inden for scenekunstmiljøet. De studerende arbejder både med teori og praksis i undervisningen samt i forbindelse med individuelle og fælles produktioner af forskellig art med støtte fra et team af vejledere. Undervisningen på lydlinjen behandler så forskellige områder som elektroakustik, konceptuelt lyddesign, lyddramaturgi, syntese, akusmatisk musik, interaktivt lyddesign eller studieproduktion.

Bemærk, at arbejdsbyrden på uddannelsen er betydelig. Men selvom kommende studerende skal være forberedt på at bruge meget tid på skolen, er livet her spændende: Der sker bogstavelig talt noget hele tiden!

hvad kommer du til at arbejde med i din studietid?

Din opgave som lydstuderende er at udvikle din egen kunstneriske personlighed på et højt teknisk niveau samt at udforske disse kvaliteter i en gruppe, på små og store scener, i Danmark såvel som i udlandet. Her vil du få mulighed for at konstruere installationer af høj kvalitet, komplekse flerkanalsopsætninger og forestillinger i realtid baseret på viden om og en sans for dramaturgi, som vil medvirke til at opfylde gruppens mål. Der bliver naturligvis også tid til at arbejde på egne projekter. 

Lydstuderende på DDSKS har adgang til tre lydstudier: et til optagelse/miksning/mastering i stereo, et til 7,1-surroundsound og et til lydeksperimenter. Softwarelisten inkluderer bl.a. Pro Tools HD, Max/MSP, Ableton Live og Qlab. Derudover har de studerende adgang til udstyr som mikrofoner, mikserpulte og kontrolapparater af forskellig slags, men især højttalere, som de lærer at håndtere bedre end de fleste.

Hvad siger de lydstuderende?