En hverdag på musicaluddannelsen
Her kan du se et eksempel på en dag på musicalakademiet. I nogle perioder vil der være projektuger, hvor enkelte dage eller hele uger er sat af til et bestemt fag eller et projekt.
08.45-9.00 - Vokal stangskole
Morgenen starter ofte kl. 8 med frivillig morgentræning. Det kan være en løbetur ved stranden eller træning i skolens motionslokale.
Kl 8.45 er der 15 minutters vokal stangskole. Her trænes der skalaer, egalisering af stemmen og forskellige andre grundlæggende tekniske færdigheder, der sikrer en sund og smidig sangstemme.
Morgentræningen er det lange seje træk mod et sundt udgangspunkt - både for krop og psyke. Du kommer godt i gang med dagen og er sikker på at komme i grundlæggende god form.
09.00-12.00 - DRAMA
Det foregår i en nøje planlagt progression hen over de tre studieår, som du kan læse meget mere om i studieordningen
frokost
12.45-14.15 - DANS
Det kan være jazz, teknik, koreografi, step, klassisk ballet, moderne eller yoga. Du har mest jazz i forskellige afskygninger.
14.30: SOLOUNDERVISNING
Eksempler på solofag:
- Talelære: I starten af uddannelsen handler det om at tale afspændt. Senere handler det om replikbehandling og dramatisk arbejde med stemmen.
- Brugsklaver: Her lærer du at kunne indstudere eget materiale og grundlæggende at akkompagnere dig selv.
- Solosang: Solosang er én til én undervisning i sangteknik og sangligt udtryksarbejde. En del af timen er din repetitør (pianist) også med.
15.45-17.00 - FORBEREDELSE
Stort set alle fag kræver forberedelse, og det er derfor ekstremt vigtigt at prioritere dette.
17.00-19.00 - ENSEMBLESANG, PRÆSENTATION, COACHING ELLER HØRELÆRE
- Ensemblesang er korarbejde. Du har faget hver uge gennem hele uddannelsen.
- Præsentation er et audition-træningsfag, som du har på andet og tredje år, hvori du forbereder dig på det arbejdsmarked, du skal ud til.
- Coaching er det dramatiske arbejde med at kunne fortælle historier gennem sine sange ud fra et ærligt, personligt udgangspunkt.
- Coaching har du på første år som holdfag og på andet år som solofag, hvor det munder ud i en koncert.
- I hørelære, som du ligesom brugsklaver har de første to år, lærer du at synge fra bladet og arbejder indgående med polyrytmik, koordination, imitation og tonekendskab.
Herefter har du fri, hvis der da ikke lige er mere, som skal forberedes…
Som du kan se, tager uddannelsen stort set al din tid, og du skal derfor ikke regne med at have tid til erhvervsarbejde ud over uddannelsen i det daglige.