ansøgning skuespil
søg ind på skuespil
I 2025 optager Den Danske Scenekunstskole som udgangspunkt 20 studerende på den kunstneriske bacheloruddannelse i skuespil - syv studerende i Odense og København og seks studerende i Aarhus. De studerende, der bliver optaget på skuespiluddannelsen, bliver udvalgt på baggrund af en optagelsesprøve.
ANSØGNINGSFRIST
Ansøgningsfristen er den 2. december 2024 kl. 12.00.
Vigtigt at vide før du søger...
Den Danske Scenekunstskole ønsker mangfoldige og nuancerede bud på, hvad det vil sige at være skuespiller og opfordrer alle kvalificerede og interesserede til søge ind på uddannelsen - uanset etnisk baggrund, køn, seksuel orientering, handicap, religion og alder.
Undervisningen er overvejende holdbaseret, og studerende skal bidrage med en dedikeret indsats til holdet. Du skal være indstillet på at være en del af et intenst og nært studiemiljø, hvor samarbejde, rummelighed og accepten af hinandens forskelligheder er en forudsætning for at skabe et godt, dynamisk og udviklende læringsrum.
Den kunstneriske bacheloruddannelse i skuespil er en treårig fuldtidsuddannelse med mødepligt, der kræver disciplin og personlig investering. Du vil skulle møde og arbejde hele dagen på skolen, og der kan være projekter, som kræver, at du også er til stede aftener og i weekender. På den måde afspejler uddannelsen i perioder arbejdslivet som professionel skuespiller.
På uddannelsens første to år kan du ikke få fri til at arbejde professionelt, og på uddannelsens tredje år er det kun muligt efter aftale med uddannelseslederen. Så det er vigtigt, at du afslutter eventuelle kontraktaftaler, inden du starter på uddannelsen.
Du søger ind på skuespil gennem Studieoptag.dk, som er et fælles ansøgningssystem for alle de kunstneriske uddannelser under Kulturministeriet. Du vil blive bedt om at oprette en brugerprofil ved dit første besøg. Du kan ikke sende din ansøgning per post eller mail.
Når du udfylder ansøgningsskemaet, skal du:
- angive om du søger ind på skuespil i både Aarhus, Odense og København.
- udfylde alle obligatoriske felter.
- uploade en filmet monolog (læs mere under førsteprøven)
- uploade en kort motivation for, hvorfor du har valgt netop denne monolog (maks. 500 tegn).
- uploade et kort CV med de relevante aktiviteter, forestillinger, kurser eller uddannelser, du har deltaget i. Det er en oversigt over, hvad du synes, er relevant for optagelsesudvalget at vide om dig. Du skal liste det i punktform med det nyeste først (maks. 1000 tegn). Optagelsesudvalget læser først dit CV, hvis du går videre til andenprøven.
- uploade et vellignende ansigtsbillede (maksimum 150MB), der anvendes i ansøgningsprocessen.
NB. De filer, du uploader til studieoptag, må maks. fylde 1 GB.
Det koster 600 kr. at søge om optag. Gebyret er med til at dække Scenekunstskolens udgifter til optagelsesprøverne. Når du udfylder ansøgningsskemaet online, bliver du ført videre til en betalingsside. Din ansøgning bliver kun behandlet, hvis gebyret er betalt. Når ansøgningsfristen er udløbet, kan gebyret ikke refunderes.
Til den første del af førsteprøven - den filmede monolog - består optagelsesudvalget af:
- uddannelseslederen fra skuespil Aarhus, skuespil Odense og skuespil København
- en ekstern censor beskikket af Kulturministeriet. Denne eksterne censor deltager kun i denne del af optagelsesprøven.
Til den anden del af førsteprøven - med personligt fremmøde - består optagelsesudvalget af:
- uddannelseslederen skuespil Aarhus, skuespil Odense og skuespil København
- en ekstern censor beskikket af Kulturministeriet for hvert campus
Til anden- og tredjeprøven består optagelsesudvalget for hvert campus som minimum af:
- uddannelseslederen
- en fastansat underviser
- en studerende
- en ekstern censor (den samme som deltog i den anden del af førsteprøven).
Optagelsesudvalgene lægger vægt på en række forhold i deres bedømmelse, herunder at ansøgeren:
- har et grundlæggende potentiale for dramatisk transformation i sind, krop og stemme.
- i udpræget grad er i stand til at indleve sig i et dramatisk materiale og omsætte det i et originalt og nærværende scenisk udtryk.
- i udpræget grad er i stand til at arbejde dramatisk både kollektivt og selvstændigt.
- i udpræget grad er i stand til at lytte til materiale, rum og medspiller.
- er nysgerrig efter at udforske fagområdet inden for uddannelsens rammer.
- er motiveret for at indgå i komplekse og kollektive kunstneriske processer og læringsmiljøer.
- kan sætte ord på sin egen scenekunstneriske praksis.
Ved vurderingen af den filmede monolog (videodelen af førsteprøven) har optagelsesudvalget særligt fokus på de to første optagelseskriterier. I de følgende dele af optagelsesprøven ser optagelsesudvalget på de efterfølgende kriterier.
Du skal ikke nødvendigvis besidde samtlige egenskaber, men kriterierne giver et billede af, hvad optagelsesudvalget prioriterer højt ved udvælgelsen. Optagelsesudvalgene foretager en helhedsvurdering af ansøgerne på baggrund af optagelsesprøven.
FØRSTEPRØVEN
Førsteprøven består af to dele. Alle ansøgere skal sende en filmet monolog. På baggrund af den filmede monolog udvælger et optagelsesudvalg 200-240 ansøgere, som bliver inviteret til anden del af førsteprøven, der kræver personligt fremmøde.
Prøven er en fælles prøve for alle campusser og foregår i Odense.
Hvis du ikke bliver inviteret til anden del af førsteprøven, der kræver personligt fremmøde, vil du modtage et afslag om optag på uddannelsen.
INDKALDELSE TIL ANDENPRØVEN
Hvis du er gået videre på et eller flere campusser efter den anden del af førsteprøven, vil du blive indkaldt til deltagelse i andenprøven på et eller flere af de tre campusser. Hvis du ikke er gået videre på nogen af de tre campusser, får du afslag umiddelbart efter den anden del af førsteprøven.
ANDEN- OG TREDJEPRØVEN
Anden- og tredjeprøverne finder sted i henholdsvis Odense, Aarhus og København. Hvert uddannelsessted forventer at tage 60-80 ansøgere videre til andenprøve og cirka 20 ansøgere videre til tredjeprøve.
Du kan godt gå videre i prøveforløbet flere steder, men hvis du accepterer et tilbud om optag på et af uddannelsesstederne, bortfalder din mulighed for at blive optaget på de andre uddannelsessteder. Det betyder i praksis, at du i tilfælde af, at du f.eks. bliver optaget på skuespil i Aarhus, ikke herefter kan deltage i anden- og tredjeprøven i København eller Odense.
SVAR PÅ PRØVER
Alle ansøgere får svar via studieoptag.dk. På grund af det store antal ansøgere, kan du ikke få en uddybende begrundelse, hvis du får afslag efter den første og anden del af førsteprøven. Hvis du ikke går videre fra anden- eller tredjeprøven på et af campusserne, kan du få mundtlig feedback fra et af optagelsesudvalgets medlemmer, men først efter at alle optagelsesprøverne på alle campusser er afsluttet. Mulighederne for mundtlig feedback vil fremgå af afslaget.
FÆLLES FØRSTEPRØVE
- 17. januar 2025: Svar på om du er gået videre til anden del af førsteprøven
- 27. januar-1. februar 2025: Anden del af førsteprøven (personligt fremmøde én af dagene på DDSKS Odense)
- Senest 7. februar 2025: Svar efter førsteprøven og indkaldelse til andenprøver
PRØVEFORLØB I AARHUS
- 18.-21. februar 2025: Andenprøve i Aarhus
- 22. februar 2025: Svar på andenprøve i Aarhus
- 25.-28. februar 2025: Tredjeprøve i Aarhus
- 1. marts 2025: Svar på tredjeprøve i Aarhus
PRØVEFORLØB I KØBENHAVN
- 11.-14. marts 2025: Andenprøve i København
- 17. marts 2025: Svar på andenprøve i København
- 20.-23. marts 2025: Tredjeprøve i København
- 24. marts 2025: Svar på tredjeprøve i København
PRØVEFORLØB I ODENSE
- 30. marts-2. april 2025: Andenprøve i Odense
- 3. april 2025: Svar på andenprøve i Odense
- 8.-11. april 2025: Tredjeprøve i Odense
- 12. april 2025: Svar på tredjeprøve i Odense
Det er ikke muligt at ændre de prøvetidspunkter, du får tildelt.
FORBEHOLD FOR ÆNDRING I DATOER
Scenekunstskolen tager forbehold for, at planen for optagelsesprøverne kan ændre sig. Ændringer i prøve- og svartidspunkter vil blive annonceret her på siden og via studieoptag.
Førsteprøvens første del udgøres af en filmet monolog (se vejledning nedenfor).
SÅDAN SKAL DU OPTAGE DIN MONOLOG:
Du skal uploade en filmet monolog, som følger anvisningerne i guiden. Se guiden grundigt igennem og følg retningslinjerne! GÅ TIL GUIDEN HER
Der gælder følgende retningslinjer for optagelsen:
- Videoen må sammenlagt vare højst 3½ minut. Optagelsesudvalget ser ikke materiale ud over de 3½ minut, så det er vigtigt, at du holder dig inden for tidsrammen.
- Du må højst bruge ½ minut til at præsentere dig med fornavn, præsentere din monolog og at gøre dig klar til at spille monologen. Du skal ikke oplyse efternavn, alder eller andre informationer om dig selv.
- Du må højst bruge tre minutter til at spille monologen, som du ville gøre, hvis du var i rum med optagelsesudvalget.
- Vær opmærksom på, at det ikke er muligt at ændre valg af tekst eller uploade en ny video efter ansøgningsfristens udløb.
ANBEFALINGER TIL INDHOLDET AF DIN MONOLOG:
- Du skal se videoformatet som filmet teater. Optagelsesudvalget kommer nemt "ind til dig" og oplever dig i dit rum, så du skal spille teater og ikke lave film.
- Selvom det er video, er det vigtigt, at du omsætter teksten fysisk og bruger din krop til at understøtte situationen.
- Hvis du går videre til den anden del af førsteprøven med personligt fremmøde, skal du vise den samme monolog foran optagelsesudvalget. Monologen skal altså både kunne fungere på din video og i rummet med optagelsesudvalget, hvis du går videre.
- En monolog er en enetale, hvor du taler med dig selv, din medspiller eller publikum. Der må gerne være enkelte replikker, som bliver spillet af en medspiller, men du skal selv spille langt hovedparten af teksten. En eventuel medspiller må ikke være synlig i videoen.
- Vælg en tekst, hvor der sker noget med personen eller mellem personerne i scenen. Det er vigtigt, at der er en udvikling i karakteren eller situationen, så optagelsesudvalget kan se et nuanceret arbejde.
- Vælg en tekst, der siger dig noget, vækker genklang i dig og indeholder noget, som du har lyst til at spille for andre.
- Vælg en tekst, der passer til de menneskelige erfaringer, du kan identificere dig med. Du behøver ikke tænke på, hvilket køn rollen oprindeligt er skrevet til.
- Teksten bør være skrevet af en professionel dramatiker eller forfatter. Ofte lægger deres situationer eller karakterbeskrivelser op til et nuanceret og dybt arbejde, så optagelsesudvalget bedre kan se, hvad du har arbejdet med. Det er derfor også vigtigt, at du læser og arbejder med teksten og sætter dig ind i hele værket. Du bør ikke vælge en tekst, du selv har skrevet.
- Du må gerne redigere i teksten og udelade passager, hvis den er for lang, og hvis det understøtter din fortolkning.
- Du må gerne vælge tekstmateriale fra både dramatiske værker, film og skønlitteratur.
- Monologen skal være på dansk, men du må gerne selv have oversat den fra et andet sprog.
VIDEOFORMATER OG UPLOAD
- Videoen uploades gennem ansøgningsportalen på studieoptag.dk
- Navngiv din fil med dit fornavn
- Filmen skal være gemt i et af følgende formater: .mp4, .mov eller .webm
- Filer, du uploader til studieoptag, må maks. fylde 1 GB.
- Du kan uploade indtil ansøgningsfristens udløb. Vær opmærksom på, at uploadhastigheden afhænger af din internetforbindelse.
HVORDAN FOREGÅR VIDEOPRØVEN, OG HVEM SER VIDEOEN?
- Videoen ses kun af optagelsesudvalget.
- Videoerne ses i hele deres længde med høretelefoner i et fortroligt rum.
- Når alle videoer er set, voterer hver af de tre uddannelsesledere med den eksterne censor. Herefter samles alle til en fælles votering, hvor der vælges 200-240 ansøgere til den anden del af førsteprøven.
- Hvis du ikke tilbydes en studieplads, opbevarer Scenekunstskolen din video i 15 måneder fra ansøgningsfristen. Herefter bliver den slettet.
Anden del af førsteprøven kræver personligt fremmøde og foregår som en fælles prøve for Odense, Aarhus og København på Den Danske Scenekunstskoles campus i Odense (Odeons Kvarter 1, 4. sal, 5000 Odense).
Hvis du går videre til den anden del af førsteprøven, bliver du indkaldt til et tidspunkt om formiddagen eller om eftermiddagen på én af de mulige dage, der er angivet ovenfor. Ansøgerne indkaldes i grupper à 10 personer. Det er vigtigt, at du møder på det aftalte tidspunkt, så optagelsesprøven kan foregå i en rolig og afslappet atmosfære.
Da der indgår fysiske øvelser, skal du have tøj på, som du kan bevæge dig i.
Prøven forløber på denne måde:
- Du bliver modtaget af nogle af de nuværende studerende på uddannelsen, der også vil fungere som stikordsgivere.
- Gruppen samles til velkomst og fælles opvarmning foran optagelsesudvalget.
- Du skal herefter fremføre den monolog, du sendte ind på video, uden at de andre ansøgere i gruppen er til stede.
- Inden fremførelsen får du mulighed for at forberede dig sammen med en stikordsgiver. Du bestemmer selv, om stikordsgiveren skal være på eller uden for scenen. Stikordsgiveren vil ikke kunne teksten udenad.
- Fremførelsen af monologen foregår sammen med stikordsgiveren foran optagelsesudvalget. Vær opmærksom på, at du vil blive stoppet i fremførelsen, hvis monologen overskrider tre minutter.
- Når alle ansøgere i din gruppe har fremført deres monologer, mødes I til et kort fælles improvisationsarbejde på gulv foran optagelsesudvalget.
Efter prøven udvælger optagelsesudvalgene fra Odense, Aarhus og København hver 60-80 ansøgere, der går videre til andenprøven på det enkelte uddannelsessted.
ANDENPRØVE
Prøvedatoerne fremgår ovenfor. Du skal være til stede én af de nævnte dage.
Til andenprøven skal du:
- fremføre den monolog på maks. 3 minutter, som du viste til førsteprøven. Du skal medbringe to eksemplarer af teksten.
- vise en dialog, som varierer fra teksten fra førsteprøven, så optagelsesudvalget ser flere forskellige sider af dig. Dialogen må vare maks. 3 minutter. Dialogen må gerne skæres til, men det er vigtigt at lægge vægt på dialog og samspil med stikordsgiver.
- fremføre et for dig væsentligt digt på dansk. Du skal kunne digtet udenad. Fremførelsen må vare maks. 1½ minut.
Husk at tage tøj på, som du kan bevæge dig i, da der vil være lidt opvarmning og improvisation individuelt og i grupper.
TREDJEPRØVE
Prøvedatoerne fremgår ovenfor. Du skal være til stede alle dage.
Til tredjeprøven skal du:
- arbejde med improvisationer, kropstræning, stemme, dramatiske og fysiodramatiske øvelser af forskellig art i større eller mindre grupper, parvist og individuelt.
- arbejde med en udvalgt scene, som bliver udleveret på prøvens første dag.
- fremføre og arbejde med en sang af maks. 3 minutters varighed, som du skal kunne udenad.*
- til en personlig samtale med optagelsesudvalget.
Husk at tage tøj på, som du kan bevæge dig i.
Efter prøven og inden du tager hjem, er der evt. et møde med en stemmesagkyndig.
*Om sang og sangvalg til tredjeprøven
Sangen skal:
- fremføres på dansk og kan være oversat fra andre sprog.
- fremføres til akkompagnement. Du får mulighed for at gennemgå sangen med skolens repetitør.
Praktiske informationer om sangen til tredjeprøven:
- Du skal indsende tekst og noder til akkompagnement af din valgte sang umiddelbart efter indkaldelsen til tredjeprøven.
- Du skal skrive følgende på dokumentet:
- Den toneart, du vil synge i.
- Dit navn
- Gem filen som PDF med dit eget navn som filnavn. Filen skal sendes til mailadressen: studieadm@scenekunstskolen.dk. I emnefeltet skal du skrive dit navn og det uddannelsessted, hvor du skal til tredjeprøve (København, Odense eller Aarhus).
svar på tredjeprøven
Efter tredjeprøven afgør optagelsesudvalget, hvilke seks ansøgere der bliver optaget på skuespiluddannelsen i Aarhus. Hvis du får afslag på optag efter tredjeprøven, kan du få en personlig samtale, når optagelsesprøverne på alle campusser er overstået. Information om samtalen fremgår af afslaget.
ANDENPRØVE
Prøvedatoerne fremgår ovenfor. Du skal være til stede én af de nævnte dage.
Til andenprøven skal du:
- fremføre den monolog på maks. 3 minutter, som du viste til førsteprøven. Du skal medbringe to eksemplarer af teksten.
- vise en dialog, som varierer fra teksten fra førsteprøven, så optagelsesudvalget ser flere forskellige sider af dig. Dialogen må vare maks. 3 minutter. Dialogen må gerne skæres til, men det er vigtigt at lægge vægt på dialog og samspil med stikordsgiver.
- fremføre et for dig væsentligt digt på dansk. Du skal kunne digtet udenad. Digtet må vare maks. 1½ minut. Det er vigtigt, at du forholder dig til ordene - der lægges vægt på din fortolkning af digtet.
Husk at tage tøj på, som du kan bevæge dig i, da der vil være lidt opvarmning og improvisation individuelt og i grupper.
TREDJEPRØVE
Prøvedatoerne fremgår ovenfor. Du skal være til stede alle dage.
Til tredjeprøven skal du:
- arbejde med improvisationer, kropstræning, stemme, dramatiske og fysiodramatiske øvelser af forskellig art i større eller mindre grupper, parvist og individuelt
- arbejde med en udvalgt scene, som bliver udleveret på prøvens første dag.
- fremføre og arbejde med en sang af maks. 3 minutters varighed, som du skal kunne udenad.*
Husk at tage tøj på, som du kan bevæge dig i.
Efter prøven og inden du tager hjem, er der evt. et møde med en stemmesagkyndig.
*Om sang og sangvalg til tredjeprøven
Sangen skal:
- fremføres på dansk og kan være oversat fra andre sprog.
- fremføres til akkompagnement. Du får mulighed for at gennemgå sangen med skolens repetitør.
Det er en fordel, hvis du vælger en sang, der:
- siger dig noget, vækker genklang i dig og indeholder noget, som du har lyst til at synge for nogen.
- passer til din stemme, og som du føler dig godt tilpas ved at synge. Det er derfor vigtigt, at du har forberedt dig grundigt, og at dine noder giver pianisten mulighed for at hjælpe dig bedst muligt.
Praktiske informationer om sangen til tredjeprøven:
- Du skal indsende tekst og noder til akkompagnement af din valgte sang umiddelbart efter indkaldelsen til tredjeprøven.
- Du skal skrive følgende på dokumentet:
- den toneart, du vil synge i.
- dit navn
- Gem filen som PDF med dit eget navn som filnavn. Filen skal sendes til mailadressen: studieadm@scenekunstskolen.dk. I emnefeltet skal du skrive dit navn og det uddannelsessted, hvor du skal til tredjeprøve (København, Odense eller Aarhus).
svar på tredjeprøven
Efter tredjeprøven afgør optagelsesudvalget, hvilke syv ansøgere der bliver optaget på skuespiluddannelsen i København. Hvis du får afslag på optag efter tredjeprøven, kan du få en personlig samtale, når optagelsesprøverne på alle campusser er overstået. Information om samtalen fremgår af afslaget.
ANDENPRØVE
Prøvedatoerne fremgår ovenfor. Du skal være til stede én af de nævnte dage.
Til andenprøven skal du:
- fremføre den monolog på maks. 3 minutter, som du viste til førsteprøven. Du skal medbringe to eksemplarer af teksten.
- vise en dialog, som varierer fra teksten fra førsteprøven, så optagelsesudvalget ser flere forskellige sider af dig. Dialogen må vare maks. 3 minutter. Dialogen må gerne skæres til, men det er vigtigt at lægge vægt på dialog og samspil med stikordsgiver.
- synge en sang på dansk efter eget valg (den må gerne være oversat til dansk). Den må vare maks. 1½ minut. Sangen skal synges a capella, dvs. uden akkompagnement, og der lægges vægt på din fortolkning af sangen.
Husk at tage tøj på, som du kan bevæge dig i, da der vil være lidt opvarmning og improvisation individuelt og i grupper.
TREDJEPRØVE
Prøvedatoerne fremgår ovenfor. Du skal være til stede alle dage.Til tredjeprøven skal du:
- arbejde med improvisationer, kropstræning, stemme, dramatiske og fysiodramatiske øvelser af forskellig art i større eller mindre grupper, parvist og individuelt.
- arbejde med udvalgte scener, som bliver udleveret på prøvens første dag.
- fremføre og arbejde med en sang af maks. 3 minutters varighed, som du skal kunne udenad.*
- til en personlig samtale med optagelsesudvalget.
Husk at tage tøj på, som du kan bevæge dig i.
Efter prøven og inden du tager hjem, er der evt. et møde med en stemmesagkyndig.
*Om sang og sangvalg til tredjeprøven
Sangen skal:
- fremføres på dansk og kan være oversat fra andre sprog.
- fremføres til akkompagnement. Du får mulighed for at gennemgå sangen med skolens repetitør.
Det er en fordel, hvis du vælger en sang, der:
- siger dig noget, vækker genklang i dig og indeholder noget, som du har lyst til at synge for nogen.
- passer til din stemme, og som du føler dig godt tilpas ved at synge. Det er vigtigt, at du har forberedt dig grundigt, og at dine noder giver pianisten mulighed for at hjælpe dig bedst muligt.
Praktiske informationer om sangen til tredjeprøven:
- Du skal indsende tekst og noder til akkompagnement af din valgte sang umiddelbart efter indkaldelsen til tredjeprøven.
- Noderne skal være i den toneart, du vil synge i.
- Dit navn skal fremgå af dokumentet.
- Gem filen som PDF med dit eget navn som filnavn. Filen skal sendes til mailadressen: studieadm@scenekunstskolen.dk. I emnefeltet skal du skrive dit navn og det uddannelsessted, hvor du skal til tredjeprøve (København, Odense eller Aarhus).
Svar på tredjeprøven
Efter tredjeprøven afgør optagelsesudvalget, hvilke syv ansøgere der bliver optaget på skuespiluddannelsen i Odense. Hvis du får afslag på optag efter tredjeprøven, kan du få en personlig samtale, når optagelsesprøverne på alle campusser er overstået. Information om samtalen fremgår af afslaget.
Uddannelsen udbydes på dansk, og ansøgningsprocessen og optagelsesprøverne gennemføres derfor også på dansk. Til optagelsesprøven vil optagelsesudvalget vurdere ansøgernes forudsætninger for at indgå i en dansksproget uddannelse.
Vær opmærksom på, at selvom uddannelsen er dansksproget, vil der forekomme undervisning på f.eks. engelsk, svensk og norsk, og du vil i løbet af uddannelsen skulle indgå i samarbejde med studerende fra andre uddannelser, der ikke altid taler dansk.
Optagelsesudvalgene foretager en prioritering af de ansøgere, der har deltaget i tredjeprøven, men ikke bliver optaget. Disse ansøgere sættes på en intern venteliste umiddelbart efter optagelsesprøven og kontaktes i tilfælde af, at en eller flere af de optagne alligevel ikke ønsker pladsen.
Ønsker du yderligere oplysninger om optagelsesprøverne, kan du kontakte studieadm@scenekunstskolen.dk.
Optagelsesudvalgets afgørelse kan påklages til rektor for Den Danske Scenekunstskole. Det skal ske senest to uger fra modtagelse af afgørelsen. Rektor afgør klagen og oplyser om yderligere klagevejledning. Vedrører klagen den faglige afgørelse om optag på uddannelsen, kan afgørelsen ikke påklages yderligere. Vedrører klagen retlige spørgsmål som eksempelvis inhabilitet eller overholdelse af ansøgningsfrist, kan rektors afgørelse påklages til kulturministeren senest to uger fra modtagelsen af rektors afgørelse.