MARKEDET (ER IKKE NOGET STED)

Foto: Emilia Therese

MARKEDET (ER IKKE NOGET STED)

EN DRAMATISK KRISE AF MADAME NIELSEN


Afgangsforestilling for tredjeårsstuderende på skuespil Odense.

Markedet er alle vegne,
Markedet har magten,
Markedet har besat os,
Markedet siger: I har skabt mig, som I i en fjern fortid skabte Gud.
Tro mig, I kan ikke styre mig, så hvorfor ikke hellere lade mig styre jer?

På scenegulvet står syv mennesker på tærsklen til et liv som færdiguddannede skuespillere, syv mennesker på vej ud på Markedet. Undervejs bliver de forvandlet til medier for en række stemmer, der har noget presserende på hjerte. Vi møder blandt andre en arbejdsløs græker, en bengalsk gældsslave i Dubai, en mexicansk multimilliardær, en kinesisk fabriksarbejder, en boligejer på randen af fallit, Karl Marx – ja, selv instruktøren, Madeleine Røn Juul, blander sig.

Stemmernes opråb og nødråb trænger de syv skuespillere op i en krog, mens Markedet langsomt og grådigt æder sig ind i deres bevidstheder og tager ordet fra dem.

Med Markedet (er ikke noget sted) giver Madame Nielsen den én over kapitalismekritikken, i en hæsblæsende tour de force af en forestilling, der undersøger forholdet mellem mennesket og markedskræfterne og stiller sig spørgende overfor, om der overhovedet findes et samfund efter kapitalismen.

Medvirkende
Andrea Øst Birkkjær, Emma van der Vleuten Busk, Kimmie Liv Sennov, Mads Emil Duelund Hansen, Viktor Medom, Emilie Rasmussen og Emil Veber Rasmussen.
Iscenesættelse
Madeleine Røn Juul
Scenografi
Kisser Rosenquist
Dramatiker
Madame Nielsen
Dato & sted
2. - 30. maj 2020
Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C