En nytårsnat
OM FORESTILLINGEN
Der skete noget nytårsnat i Köln 2015, som vi har haft svært ved at tale om. Det skete for festende kvinder på pladsen imellem Hauptbahnhof og katedralen. Kvinderne blev udsat for tyverier og voldtægter, og gerningsmændene var nyankommne flygtninge med arabisk eller nordafrikansk baggrund. Der skulle gå en uge før de tyske medier anderkendte hændelsen, politidirektøren løj i en tweet kl. fem om morgenen med ordene ”Det har været en rolig nat”, der var en præst i katedralen, som holdt sin dør låst hele nytårsnat, og de fleste vidner var så påvirkede af alkohol og stoffer, at de ikke kunne forklare, hvad der var sket.
Hvorfor voldtog mændene? Hvorfor løj politiet? Hvorfor var der så mange andre festende mennesker på pladsen, som ingenting gjorde?
I et behov for at prøve at forstå det uforståelige, har vi sammen med SKRIVEKOLLEKTIVET skabt afgangsforestillingen EN NYTÅRSNAT, som er baseret på research. Vi har forsøgt at belyse hændelsen i Köln fra så mange synsvinkler som muligt
Ved at sende researchen igennem teatermaskinen og fiktionen kan vi måske, sammen med publikum, opnå et moment af klarhed.
- instruktør Anna Malzer
VIGTIG INFORMATION
- Forestillingen er uegnet for børn, og vi advarer om voldsomme scener og sprogbrug.
- Det er desværre ikke muligt at komme til i kørestol.
- Der anvendes stroboskoplys under forestillingen.
debat om forestillingen
De studerende i Skrivekollektivet svarer i et åbent brev på en kritik fremført af folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Kenneth Kristensen Berth, som blev bragt i et debatindlæg i Jyllands-Posten den 2. december 2017. Det åbne brev kan downloades nedenfor.