Sted
Odense
Stilling
studielektor og vejleder
Telefonnr.
+ 45 26816343

baggrund

Susanne er uddannet dramaturg, cand.mag. fra Aarhus Universitet og University of Toronto med et bachelortilvalg i Journalistisk formidling.

Siden 2010 har Susanne været tilknyttet Den Danske Scenekunstskole som blandt andet koordinator, caster, dramaturg og medlem af optagelsesjuryen på Dramatisk Skrivekunst (daværende Dramatikeruddannelsen). Fra 2014 og frem har hun varetaget undervisning i discipliner såsom dramaturgi, teaterhistorie, forestillingsanalyse og refleksion; først som timeansat i Aarhus- såvel som i Odense-afdelingen og dernæst i en fast deltidsstilling i Odenseafdelingen, hvor hun også vejleder studerende i egne, selvstændige projekter.

Siden 2015 har Susanne desuden været tilknyttet Aarhus Universitet, Afdelingen for Dramaturgi som ekstern lektor og eksaminator i fagene Forestillingsanalyse og Aktuelt kultur- og teaterliv samt vejleder og eksaminator i Teaterproduktionsprojekt.

Ved siden af undervisningen arbejder Susanne med evaluering i kultursektoren; blandt andet som ekspert for den europæiske organisation EQ-Arts, der evaluerer og udvikler kvalitet på videregående kunstneriske uddannelser.

Viden fra kunstnerisk praksis

Susanne arbejder sideløbende med arbejdet på DDSKS som freelance dramaturg. Hun har blandt andet arbejdet for Aarhus Teater, Det Skrå Teater, Randers Egnsteater, Kulturkontoret og Alhøj/Kunz. Derudover er hun en del af Teater Mannheim, der ideudvikler og skaber ny scenekunst.

Susanne er medlem af Årets Reumert-juryen og sidder i redaktionen på Peripeti – tidsskrift for dramaturgiske studier samt i bestyrelsen på Baggårdteatret - Svendborg Egnsteater.

Kunstnerisk og pædagogisk udviklingsvirksomhed

Sammen med dramaturg Janicke Branth har Susanne gennemført et PUV-projekt om refleksion i den skabende proces. Pt er hun involveret i laboratoriearbejde omkring at skabe scenekunst, der omhandler globale tematikker.

Derudover er hun også refleksionspartner på andres KUV-projekter på DDSKS; blandt andet projektet ESSENCE. EXPRESSION. E/MOTION ved Lone Baltzer og projektet Ny musikdramatik ved Liv Stevns og Thomas Agerholm

PRESENTATION IN ENGLISH