Bachelorprojekter skuespil København 2023
Tredjeårsstuderende fra skuespil København er midtvejs i udforskningen af deres bachelorprojekter og åbner deres arbejdsrum for publikum.
Bachelorprojektet er et individuelt forløb, hvor den studerende laver en selvstændig kunstnerisk undersøgelse fra idé til mødet med publikum. Der er frie hænder i forhold til valg af indhold, arbejdsmetode og format. Det er med andre ord de studerendes personlige kunstneriske udtryk, der er i fokus.
af Eyrún Björk & Ursula Esmarelda Brage
Alt er godt!
Her går det godt!
Her er det sjovt!
Kun sjovt!
Måske kender du hjerteveninderne fra folkeskolen eller de to seje tøser fra gymnasiet, måske findes de endda på din arbejdsplads i dag?
Det er os. Det kan være at du får lov til at blive en del af os. Det vil man gerne være.
Et bachelor projekt hvor vi undersøger spørgsmål som;
Hvor ender du og hvor begynder jeg?
Kan en relation blive for tæt?
Kom – vi lover en surprise!
Skuespil/ iscenesættelse
Ursula Esmarelda Brage og Eyrún Björk
Tekst
‘Frø som befrugter mørket’ af Eva Rún Snorradóttir, oversat og bearbejdet af Ursula Esmarelda Brage og Eyrún Björk
Vejleder
Charlotte Munksø, Piet Gitz-Johansen
fotograf
Isabella Maria Hale
Tak til
Produktionsenheden på Den Danske Scenekunstskole, Eva Rún Snorradóttir, Anders Sylvest / Betty Nansen Teatret, Carla Philip Røder, Edda Sól Jakobsdóttir, Mira Elisa Obling, Isabella Maria Hale
af Nicolas Markovic
"Velkommen til min bachelorvisning på Den Danske Scenekunstskole i København!
Det her er en visning, men det er også en reel undersøgelse af, hvorvidt teatret kan bruges som en spirituel oplevelse? Er du nysgerrig? Kom og hjælp mig finde ud af det!
Hvad ligger der på den anden side af lidelsens opbygning? Hvad sker der, når du i intens smerte, fysisk eller psykisk, slipper modstanden og overgiver dig til tingene, som de er? Hvad sker der, hvis du overgiver dig til åbningen af hjertet i en forelskelse? Hvad sker der, når dine længsler efter mere og andet stopper med at plage dig? Hvad sker der, når du har grædt, indtil du ikke kan græde mere? Svaret er nærvær. Og hvad opstår herfra? Kærlighed, glæde og indre fredfyldthed.
Hvordan kan kunsten bidrage til nærvær? Kan teatret lægge op til et skift i bevidstheden? Kan teatret rent faktisk hjælpe med at afsløre den indre glæde og kærlighed bag ved sindets forstyrrende aktivitet? Er det så overhoved teater?
Lad os da finde ud af det sammen!"
Tak til
Charlotte Munksø
Matias Bro
Frederik Dahl Hougs
Sofus Sean Bassett
Produktionsenheden
Carl Asmussen
Alle, de mennesker, jeg har sparret med!
af Carla Philip Røder
'Mit sind er et rum af spejle' er en følelsesmæssig rejse - en invitation til et univers hvor en kvinde gør sig opdagelser og erkendelser om hendes ensomhed. Kan hun lære at acceptere, favne og leve med den? Kan ensomheden være vejen til at komme tættere på sig selv?
Carla Philip Røder har skabt sit bachelor projekt i samarbejde med instruktør, Emilie Fabricus Hacke.
Teksten er sammensat og skrevet af begge kvinder, med delvis inspiration fra litterære værker
Vi undersøger ensomhed i relationer, afhængigheden af andre mennesker og de inderste hemmelige tanker vi alle sammen går rundt med. Ensomhed hænger ikke altid sammen med at være alene. Oftest står følelsen stærkest i relationen til andre mennesker. Vi ønsker at italesætte den hemmelige stemme, som bor inde i os alle og som vi ikke tør lukke ud i frygt for, at vi ikke vil blive grebet.
Instruktør
Emilie Fabricius Hacke
Scenografi
Martha Lieberath Mørk & Terese Maglegaard Christensen
tak til
Peter Plauborg
Anja Philip
Charlotte Munskø
Piet Gitz-Johansen
Produktionsafdelingen
Skræddersalen
af Mira Elisa Obling
“ Pierrot! my laughter
I have forgot.
My source of light is erased, – erased.
Black waves the flag now,
Upon my mast.
Pierrot! my laughter
I have forgot.
O give me back,
You farrier of spirits,
Snow-man of poesy,
Princess of moonshine,
Pierrot! – my laughter! ”
- Pierrot Lunaire 1912
Et scenekunstnerisk projekt, af Mira Elisa Obling, der omhandler kunstnerens iboende Pjerrot, hans relaterbare ensomhed, længsel og dæmoni, samt hvilken lidelse der kan ligge i sådanne karaktertræk.
En undersøgelse af den åbning og afsked, man finder i tidens fascination af den åndelige blege dreng, hvis sjæl er kendt for at strække sig mod månen. Det er månen han synger til og digter til. Det er månen, han genkender sig selv i og betror sig til.
Publikum vil møde Pjerrot gennem en ung skuespillerinde, hos hvem hans mørke indre endnu en gang giver en genkendelig klang.
OBS: Der vil være portrættering af selvmord
Vejledere
Mette Borg
Charlotte Munksø
Piet Giez-Johansen
Musikalsk vejleder og pianist
Mikkel Gomard
Director of Photography
Valentin Christensen
1st Camera Assistant
Maria Rixen
Stuntkoordinator
Jacob Sebastian Malm Carlsen
STUNT360 - Stunt Services Int.
Klipning
David Jonathan Bramslev
Kameraudstyr
Only Rental APS
Kostume
Skræddersalen - DDSKS
Musikalsk indspilning og arrangement
Mikkel Gomard
Kor
Sonsound
Lokation
Rudolph Tegners Museum & Statuepark
af Thorbjørn Hedegaard
En bachelorundersøgelse, der udforsker konflikten mellem vores bevidste intentioner og de indre stemmer, der udfordrer dem.
Gennem en kort scenisk forestilling følger vi et jeg, en ung mand, der insisterer på, at hans kunst ikke handler om ham selv. Han kunne ikke forestille sig noget mere forfærdeligt. Et skeptisk overjeg, en indre stemme, stiller alle de forkerte spørgsmål. Eller er det i virkeligheden de helt rigtige?
Hvilke stemmer fortæller os, at vi ikke må stå på scenen? Hvem siger, at vi fylder for meget? Hvem siger, at det ikke må handle om os? Hvad sker der, hvis vi alligevel insisterer på, at det må handle om os? Hvordan reagerer vores krop? Hvordan husker vi at trække vejret, når vi glemmer det? Er det et lige så ædelt formål at ville elskes, som det er at ville ændre verden til det bedre?
Tak til
Piet Gitz-Johansen, Peter Christoffersen, mine holdkammerater, Julie Carlsen, Johan Hedegaard, Rikke Lund Heinsen, Ghita Ohmann, Pia Petersen, Matti Bekkevold, Charlotte Munksø, Gustav Valdemar Strange, Thomas Gustav Hedegaard, Victoria Ganes Lassen, Sommerhusfællesskabet æ lejgaf, Turpin Napoleon Djurhuus, Jari Matsi, Todd Sarfaraz, Thorkil Pedersen, Brian Kousgaard Kristensen og mange andre.
studerende bag projekterne*
* Alle tredje årgang på skuespil København. Den sidste studerende på holdet, Daniel Mortensen, er i praktik og vil præsentere sit projekt efter nytår.