Sted
Fredericia
Stilling
studieansvarlig på uddannelsen i MUSICAL og underviser i SANG, PRÆSENTATION og COACHING
Telefonnr.
+45 2422 4560

Baggrund

Lone Strandsbjerg Baltzer har siden 2012 været studieansvarlig på musicaluddannelsen på DDSKS Fredericia, hvor hun derudover siden 2008 har undervist i hovedfaget sang.

Lone blev i 2005 uddannet sanger og sangunderviser fra Europas største sanginstitut, Complete Vocal Institute i København, med re-autorisation i 2008 og 2015. Gennem de sidste 11 år har hun arbejdet med internationale studerende på højeste niveau samt professionelle udøvende sangere i Danmark.

Som musicalperformer har Lone arbejdet på et utal af forestillinger i Danmark; eksempelvis Kameliadamen, Be-Bob-A-Lula, Showboat og Guys and Dolls (Aarhus Teater), Hair, Evita og Phantom (Fredericia Teater), City Singler 1 & 2 (Danmarksturné) og Midt om Natten (Odense Teater), ligesom hun har optrådt som koncertsolist med symfoniorkestre, bigbands og diverse shows på både tv og teatre.

Herudover har Lone holdt foredrag for øre-næse-hals-læger og audiologopæder på landets sygehuse og lavet kurser og oplæg i Complete Vocal Technique på konferencer verden over. I samarbejde med Balthazar Music har Lone udviklet nye visuelle crossover koncertprojekter med landets symfoniorkestre samt fungeret som vocal coach på op imod 30 professionelle musicals og tv-shows.

Lone er aktivt medlem af MTEA (Musical Theatre Eduators’ Alliance) - et verdensomspændende netværk af professionelle og højt kvalificerede undervisere inden for musicalteater.

Viden fra faglig praksis

Udvikling af Rock at the Symphony - sammen med Aalborg symfoniorkester og Balthazar Music.

Lone Baltzer udviklede iscenesættelsen og det dramatiske udtryk for både symfoniorkesteret, bandet og solisterne, i samarbejde med dirigenten og det tekniske team. Musikken bestod af bl.a. Queen, Led Zeppelin, The Beatles og Toto og spillede for udsolgte huse. Projektet var et crossover-projekt, hvor lys, LED-skærme, lyd samt klassiske og rytmiske musikere og solister skulle samles til ét samlet udtryk (2012).

Siden 2011 har Lone været en del af Balthazar Musics ”tegnestue”, hvor unikke skabelser af koncerter landet over bliver formet og sat i verden – både som solist og som sparringspartner i forhold til udvikling af nye events og koncertformater, heriblandt et motownkoncert-koncept, hvor Lone var med til udvikling af konceptet samt deltog som sanger.

MTEA-.konferencer: Musical Theatre Educators’ Alliance

Lone har siden 2012 været aktivt medlem af MTEA – et verdensomspændende netværk af professionelle og højt kvalificerede undervisere inden for musicalteater, og et netværk, hvor ny viden bliver delt og udviklet.  I 2017 var Lone oplægsholder på konferencen på NYU, Steinhardt Music and Performing Arts Professions, hvor hun præsenterede teknik og pædagogik i Complete Vocal Technique- både teoretisk og i praksis. 

Complete Vocal Tecnique

Lone deltager løbende i opdateringsseminarer inden for sangteknikkerne i CVT (Complete Vocal Tecnique) hvor alle uddannede får indblik i den nyeste research på området, og hvor man gennemgår en re-autorisation som både sanger og sangunderviser. Seneste opdatering var i september 2018.

Vocalcoaching for professionelle skuepillere og sangere

Gennem de seneste18 år har Lone arbejdet som vocalcoach på diverse musicalproduktioner landet over. Både ift. akut stemmehjælp og med optræning af skuespillere og sangere til at kunne håndtere det specifikke materiale, som en given forestilling indeholder.

udviklingsorienteret arbejde

Coaching-koncert 2014 og 2015

Udvikling af proces, indhold og udkomme i samarbejde med Sheri Sanders. Coaching-koncerten er en del af musicaluddannelsens studieordning. I 2014 og 2015 udarbejdede Sheri og Lone et coaching-forløb med research, workshop og givne forudbestemte sange fra bestemte tidsperioder. Resultatet var en offentlig koncert, hvori publikum blev guidet igennem musikkens genrer og tidsperioder fra 1940’erne op til nu. Såvel proces som produkt blev skabt i samarbejde med studerende fra musicaluddannelsen.

Tværfaglige dage på DDSKS Musicalakademiet Fredericia

Fra 2012-2014 har Lone været hovedarrangør af årligt tilbagevendende tværfaglige dage for undervisere ansat ved og tilknyttet musicaluddannelsen. Underviserne deler her deres viden med hinanden i form af workshops/oplæg/præsentationer, hvori alle deltager. Formålet med de tværfaglige dage er at fremme gennemsigtighed i undervisningen samt for at dele viden og erfaring på tværs af faggrupper og hovedfag.