Teaterfestival skuespil Odense 2025
Skuespil Odense slår dørene op til den årlige teaterfestival, der byder på visninger fra alle uddannelsens årgange.

Velkommen til årets teaterfestival på Den Danske Scenekunstskole i Odense – fire dage med forestillinger, individuelle projekter, talks og en forelæsning om storytelling.
Med festivalen åbner vi Scenekunstskolen lidt mere op for byen og nysgerrige teaterinteresserede og kan med visninger og talks byde
velkommen til den enorme kreativitet, som dagligt bobler og blomstrer på Den Danske Scenekunstskole i Odense. Hvad er mere oplagt end en festival?
Festivalen udfolder sig på centrale spillesteder i Odense: Odense Teater, Teatret Slotsgården og skolens campus på ODEON.
Her kan du glæde dig til at opleve alle skolens studerende og få et indblik i deres arbejde. Tre årgange, forskellige formater – fra
klassisk inspireret fysisk teater til musikdramatik, fra en danmarkspremiere på afgangsforestillingen til undersøgende soloarbejde og talks.
Programmet viser spændvidden i skolens kunstneriske og faglige tilgang og giver mulighed for at få nogle helt særlige oplevelser, man
ikke finder andre steder end lige her på Scenekunstskolen. Det er friskt og levende og med vores generations kommende skuespillere.
Læs mere om projekterne og find spilletider m.m. her på siden. Vi har planlagt det sådan, at du kan gå fra visning til visning,
hænge ud og se hele dagens program.
Vi glæder os til at se dig!
Kunstneriske hilsner
Jacob Moth-Poulsen
Leder af skuespil Odense & campus Odense


Student-devised commedia dell'arte-forestilling baseret på en virkelig historie
Dengang for længe siden, helt tilbage i 1970'erne, mødte vores instruktør en mand, der hed Edison. Sammen tog de på en vandretur langt ude i de nordcaliforniske skove. Edisons historie og den hemmelighed, han ønskede at dele i skoven, har givet inspiration til forestillingen.
Commedia dell'arte er en italiensk teaterform, der især er kendetegnet ved brug af masker, faste rolletyper og improvisation.
Hvad betyder det, at forestillingen er devised?: "Devising"-konceptet findes inden for flere kunstarter og indebærer en form for kollektiv tilblivelse af et stykke. Som ord er det mest tilknyttet til scenekunst, hvor en gruppe – skuespillere, ikke-skuespillere, ja sågar publikum – med åben og flydende ledelse sammen kan bringes til at forme et ikke på forhånd aftalt stykke. Grundelementerne i denne åbne teaterform kendes bl.a. fra 1500-tallets italienske Commedia dell'arte-forestillinger.
underviser & instruktion
Jonathan Paul Cook
kostumier
Birgitte Nisbeth
musiker
Thora Kidon Jæger
skuespil
Alice Finn Caspersen
Anna Linding Rydeng
Ash Vithus Fjeldhagen
Charlie Simone Majumdar Selvig
Ella Andrea Kærn-Wandahl
Mattias Brinch Nielsen
Simon Kjærgaard Madsen
tak til
Thomas Nielsen
Tine Damborg
Signe Amalie Bjerre
Teatret Slotsgården
tid og sted
Onsdag 28. maj kl. 17:30
Fredag 30. maj kl. 17:45
Lørdag 31. maj kl. 13:00
Lørdag 31. maj kl. 15:00
Varighed: Cirka 45 minutter
Teatret Slotsgården
Nørregade 36
5000 Odense
billetbestilling


'Med vrangen ud' er en dramamusikalsk forestilling, der undersøger menneskets skyggesider. Hvorfor er det så komplekst og forpulet svært at være menneske?
Med arbejdstitlen 'Uperfekt' gik de andetårsstuderende med lyst ind i et univers med egne danske sangvalg og masserede den modige og uforfængelige muskel. Med sig på scenen har holdet en gruppe konservatorie-studerende, som fuldender det kontrastfyldte univers, de har leget i.
instruktion
Rikke Bilde
sang og korarrangement
Anne Birch
koreografi
Tine Damborg
tangenter og musikalsk lydbillede
Mads Klindt Poulsen
musikere
Jakob Møgelberg Sehested (klarinet)
Kasper Grøn (slagtøj)
Rosanna Grezel (cello)
skuespil
Andrea Heick Gadeberg
Katrine Juliane Krone
Laura Lupnaav Søndergaard
Noam Boaz Feldmann Lewerissa
Thor Støvelbæk
Tobias Staugaard
Zere Celik
tak til
Thomas Nielsen
Jacob Moth-Poulsen
Odense Teater
tid og sted
Tirsdag 27. maj kl. 19:00
Onsdag 28. maj kl. 19:00
Fredag 30. maj kl. 20:00
Lørdag 31. maj kl. 15:00
Varighed: Cirka 75 minutter
Den Danske Scenekunstskole Odense
OP01/Theatron
Odeon Kvarter 1
5000 Odense
billetbestilling


Oplev en af antikkens glemte tragedier i en ny, aktuel opsætning i Martin Crimps anmelderroste nyfortolkning af Euripides' 'Fønikerinderne: Resten kender du fra film'.
De unge skuespiltalenter fra Den Danske Scenekunstskole i Odense indtager scenen i deres afgangsforestilling, og helt unikt for i år er det kunstneriske hold af instruktør, scenograf og lysdesigner fra Den Danske Scenekunstskole i København, der er kræfterne bag denne gribende iscenesættelse.
Forestillingen dykker ned i de antikke tragedie-myter med dilemmaer, der er hårrejsende genkendelige. Jokaste står i centrum og kæmper for at holde sin familie samlet, mens sønnerne Eteokles og Polyneikes strides om magten i Theben. Kreons forsøg på kontrol giver bagslag, og datteren Antigones principper bliver sat på alvorlig prøve.
Rundt om fortællingen står det insisterende kor, de fønikiske kvinder, som både agerer græsk tragediestemme og nutidig kommentator og væver den antikke konflikt tæt sammen med vores tids svælgen i drama og underholdning.
Glæd dig til stærke billeder og højaktuelle temaer, når fortidens (og nutidens?) karakterer og problemstillinger bliver vakt til live af fremtidens skuespillere.
instruktion
Magnus Emil Høgsbro-Nielsen
scenografi & kostumer
Veronica Fabon
lysdesign
Jakob Juul
lyddesign
Mikkel Peter Larsen (er ikke afgangselev)
skuespil
Amalie Bergholdt Hansen
Christopher Foeyoh Nallo
Frederikke Thomassen
Laurids Skovgaard Andersen
Malte Conradsen
Mia Plantin
Oskar Bjarke Windfeld
tid og sted
Tirsdag 27. maj kl. 20:00
Onsdag 28. maj kl. 20:00
Fredag 30. maj kl. 20:00
Lørdag 31. maj kl. 17.00
Varighed: 2 timer
Værkstedet, Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense
billetkøb


Hvis det hele bliver lidt for meget, kan jeg altid gå på toilettet og tage en pause. Her kan jeg være i fred… når det ikke er for den skide kontrabas.
Skuespiller Frederikke Thomassen og kontrabassist Thora Kidon har lukket sig inde på skolens handicaptoilet. De undersøger, hvordan det ser ud, lyder og føles, når man lukker sig inde på et toilet.
Det er en intim forestilling med plads til 8 i publikum.
medvirkende
Frederikke Thomassen
Thora Kidon
vejledning og sparring
Daniel Wedel
Ekstern konsulent
Poul Helmer
tid og sted
Fredag 30. maj kl. 15:30
Fredag 30. maj kl. 16:10
Lørdag 31. maj kl. 19:45
Lørdag 31. maj kl. 20:40
Varighed: Cirka 20 minutter
Handicaptoilettet, DDSKS Odense
Odeon Kvarter 1
5000 Odense
billetbestilling


'Svante' er en scenisk undersøgelse af den fortabte og fordrukne amatørdigter Svante Svendsen fra Benny Andersens roman 'Svantes viser'. Eller hvis Svante selv skulle sige det: "Jeg, Svante Svendsen, født Svendsen, jeg blev væk fra mine skånske forældre på en Malmø-færge august 1936 og har siden måttet klare mig selv med andres hjælp. Jeg er uudannet læge og praktiserende alkoholiker. Hvis mere er vigtigt for dig at vide, kan du læse min uskrevne bog "ting jeg ikke fortæller og aldrig siger til nogen".
medvirkende
Laurids Skovgaard Andersen
Asger Brink
konsulent
Peter Kunz
forlæg
Inspireret af 'Svantes viser' af Benny Andersen. Udgivet på Gyldendal
tid og sted
Fredag 30. maj kl. 16:40
Lørdag 31. maj kl. 20:00
Varighed: 35 minutter
OU06, DDSKS Odense
Odeons Kvarter 1
5000 Odense
billetbestilling


Hvordan ser retningen ud for Odense Teater som institutionsteater (landsdelsscene) de kommende år - og hvilken rolle spiller skuespilleren i udviklingen af teatret i Danmark?
I denne talk mødes to centrale stemmer fra det danske teaterlandskab i en samtale om fremtidens teater, skuespillerens rolle og kunstnerisk udvikling. Står ensemblekunst stærkt som kreativ arbejdsform eller nærmere et udfordret ideal?
Med afsæt i den daglige virkelighed på henholdsvis Odense Teater og Den Danske Scenekunstskole i Odense opstår en konkret samtale om, hvad
institutionsteatret kan og er forpligtet til; Hvad kræves der af en skuespiller på en landsdelsscene, og hvordan understøtter vi udviklingen af samskabende scenekunstnere? Hvilke krav stiller det til uddannelse og ansættelse? Og hvor ligger balancen mellem kunstnerisk frihed, økonomisk ansvar og publikumudvikling?
medvirkende
Jacob Schjødt, teaterchef Odense Teater
Jacob Moth-Poulsen, leder af skuespil Odense, Den Danske Scenekunstskole
tid og sted
Tirsdag 27. maj kl. 17:30
Varighed: 45 minutter
DDSKS Odense
Lokale 04, 4. sal
Odeon Kvarter 1
5000 Odense
billetbestilling


Med udgangspunkt i flere afrikanske traditioner tager studielektor Daniel Wedel os igennem, hvad der skaber en god fortælling.
Herunder hvorfor det tilsyneladende er så centralt i menneskers liv kloden rundt.
Hvorfor fortæller vi overhovedet? Hvilken funktion har det i hjernen? For individet og fællesskabet?
Hvad indeholder en fængende fortælling, og hvad kan den bruges til andet end underholdning?
Der lægges vægt på, at storytelling måske er "the missing link" mellem den udøvende og den skabende kunst.
tid og sted
Fredag 30. maj kl. 14:00
Varighed: 2 timer
DDSKS Odense
Lokale 04, 4. sal
Odeon Kvarter 1
5000 Odense