Open Call til Advisory Board
Open Call: Bliv medlem af nyt Advisory Board
Vil du være med til at styrke efter- og videreuddannelsesmulighederne inden for scenekunst for børn og unge?
Teatercentrum (TC), Projektstøtteudvalget for Scenekunst (PUS), ASSITEJ Danmark (AD) og Den danske Scenekunstskoles efter-videreuddannelse (EVU) har indgået et samarbejde for at styrke efter-videreuddannelsesmulighederne for scenekunstfeltet for børn og unge.
Målet for efter-videreuddannelsestilbuddene er at understøtte udviklingen af scenekunsten for børn og unge. Vejen dertil kan både gå gennem faglig inspiration og metodisk dygtiggørelse for scenekunstfagligheder indenfor børne- og ungdomsområdet. Gennem møder og gensidig udveksling mellem nye og nuværende kunstnere i feltet. Gennem åbning af de forskellige genrer og de nye tværæstetiske rum. Og formentlig en masse andre veje, som vi ikke kender endnu.
For at sikre en bredere stemme fra branchen og dermed styrke relevansen af de konkrete tilbud nedsætter vi et Advisory Board, der også rummer repræsentanter fra teatre og kompagnier. Advisory Boardets første opgave bliver at sætte rammerne for et seminar den 6. marts 2025 som skal være opfølgning på samtalen om kunstnerisk kvalitet og praksis og udviklingen af eget kunstnerskab, der fandt sted på KLAP – taterfestival for små og store i Esbjerg i 2024. Semiaret finder sted på Scenekunstskolen i København.
Som medlem af Advisory Boardet kan du forvente at deltage i 4-6 møder årligt. Møderne vil både kunne foregå fysisk og digitalt. Opgaven vil være honoreret. Udpegningen til Advisory Boardet løber som udgangspunkt i to år.
Advisory Boardet kommer til at bestå af tre repræsentanter fra scenekunstbranchen for børn og unge samt Gitta Malling fra det nuværende PUS, Dianna Telling fra TC, Amalie Ørum Hansen fra AD og Maj-Britt Mathiesen fra EVU.
Ansøgning
Hvis du ønsker at komme i betragtning som medlem af Advisory Boardet, skal du sende en mail til Dianna Telling på TC (dt@teatercentrum.dk) med følgende oplysninger: Navn, mailadresse, stilling/funktion/faglighed, og en kort motivation for, hvorfor du gerne vil deltage i dette arbejde og bidrage til udviklingen af efter- videreuddannelsestilbuddet for scenekunstfagligheder indenfor scenekunst for børn og unge.
For at kunne nå at tilrettelægge seminaret den 6. marts, skal vi bede om at høre fra interesserede senest fredag den 17. januar.
(open call fra initiativtagerkredsen)
Seminar den 6. marts 2025
Sæt kryds i kalenderen den 6. marts 2025! Seminaret finder sted på Scenekunstskolen på Holmen og bygger videre på samtalen om kunstnerisk kvalitet, praksis og udviklingen af eget kunstnerskab, der blev indledt på KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg 2024. Mere information følger!