Skriv kroppen frem

Fra forestillingen Fang af Animal Religion, der anmeldes på kurset. Foto: Marta Garcia

Kurset er for dig, der vil være skarpere på at give en faglig kritik af performance, dans, fysisk teater og nycirkus – med fokus på specifikke publikumsgrupper og i dialog med scenekunstnerne. 

Vi vil arbejde med at kvalificere den kritiske tilgang til fysisk orienteret scenekunst. Kritikken skal sigte mod at rumme hele regnbuespektret af oplevelse, analyse og kritisk refleksion samt kunne nå den målgruppe, du gerne vil henvende dig til. 

Skriveværkstedet er udviklet af Monna Dithmer og Rie Hammer, der begge underviser på kurset.

Der arbejdes helt konkret med afsæt i britiske Morris Hargreaves Mcintyres kulturbrugersegmenter, der er et internationalt standard segmenteringssystem for kunst- og kulturorganisationer, og bruges bredt lige fra operahuset i Sydney til British Museum og Shakespeares Globe i forhold til kommunikationsstrategier og publikumsudvikling.

Segmenteringssystemet gør det let at afgrænse den ønskede bruger og dermed vide, hvordan der skal kommunikeres, for at bruger og indhold når hinanden. For at nå de præcise målgrupper inddrages en række konkrete journalistiske værktøjer og specifikke henvendelsesformer, som introduceres og arbejdes med på værkstedet i forhold til anmeldelserne.

Derudover arbejdes der på at skærpe det kritiske blik, så det analytiske afsæt bliver kroppen og den fysiske fortælling i rummet.

Kurset falder i to dele, med optakt i starten af marts og kulmination i nycirkusfestivalen Copenhagen Circus Arts Festival i Pakhus 11 d. 25. – 30. marts. Her vil vi anmelde alle forestillingerne, og anmeldelserne vil løbende blive publiceret på scenekunstsitet ISCENE.dk.

Det får du:

  • To indledende undervisningsgange som introduktion til brugersegmenter og en kritisk tilgang til fysisk orienteret scenekunst. Her skal vi anmelde dans- og performanceforestillingen Skipet vol. 06, et norsk gæstespil af De Utvalgte den 13. marts kl. 20 på Hofteatret, Christiansborg Ridebane.
  • Muligheden for at se og anmelde forestillinger på nycirkusfestivalen Copenhagen Circus Arts Festival med feedback og diskussion.
  • Møde med nycirkuskunstnere til samtale og debat.
  • Deltagelse i festivalens workshops og lectures.


PROGRAM

Onsdag d. 13. marts kl. 16.00 – 19.00: Introduktion til kulturbrugersegmenter og analyse.
Afholdes på AFUK, Enghavevej 82 B, 2450 København SV.

kl. 20.00 se forestillingen Skipet af De Utvalgte (NO) på Hofteatret, varighed: 90 min., som skal anmeldes til specifikke kulturbrugersegmenter.  

Onsdag d. 20. marts kl. 17.00- 20.00: Gennemgang af anmeldelser.
Afholdes på AFUK, Enghavevej 82 B, 2450 København SV.

25. – 30. marts: Se og anmelde udvalgte forestillinger på Copenhagen Circus Arts Festival.
Deltage i samtale og debat med kunstnerne, og få feedback på anmeldelse (nærmere program følger).
Afholdes i Pakhus 11, Dampfærgevej 2, 2100 København Ø.

Undervisere:
Monna Dithmer

Anmelder af teater og dans på Politiken siden 1994, teaterredaktør 1995-2016, freelance anmelder fra 2016 og ekstern lektor, Performance Design, Roskilde Universitet, 2017.

Skjul beskrivelse
Vis beskrivelse

Del af forskningsprojektet Højspændingsæstetik og etisk kvalitet i moderne mediekultur (Københavns Universitet, 2005-2008) og forskningsprojektet Urbanitet og Æstetik (Københavns Universitet 1993-95).

Mag.art. Litteraturvidenskab, Københavns Universitet

medlem af Årets Reumert-jury 1998- 2019 og medlem af Kulturministeriets Teaterudvalg 2008-10, der stod for visionsrapporten Veje til Udvikling. Derudover medforfatter på flere publikationer om performance og dans.

Foto: Privat.

Rie Hammer

Redaktør, anmelder og skribent på scenekunstmediet ISCENE.dk.

Skjul beskrivelse
Vis beskrivelse

Redaktør, anmelder og skribent på scenekunstmagasinet Teater1 (2011-2017). Anmelder og teaterjournalist på avisen Urban 2002-2006. Har afholdt kurser i anmelderi under CPH STAGE 2016.

Derudover jurymedlem af Årets Reumertjury og jurymedlem/bestyrelse for Foreningen af Danske teaterjournalister og del af Highlightudvalg på CPH STAGE 2018.

BA. i Film og medievidenskab/teatervidenskab, Københavns Universitet.

Foto: Sophie Kalckar.

Målgruppe

Teater- og dansebloggere, formidlere, studerende og skribenter med særlig interesse for fysisk baseret scenekunst.

Tilmelding

Ansøgningsfrist: 28. februar. Tilmelding sendes til info@iscene.dk

Skrivekurset er et samarbejde mellem ISCENE, X-Act og Den Danske Scenekunstskoles Efter- og videreuddannelse og realiseres med støtte fra Bikubenfonden.

Samarbejdspartnere
Dato
13. - 30. marts 2019
Tidspunkt
Den 13., 20. marts og udvalgte dage mellem den 25.-30. marts alle dage i eftermiddag- og aftentimerne
Målgruppe
Teater- og dansebloggere, formidlere, studerende og skribenter
Antal deltagere
20
Pris i DKK
300,- DKK
Ansøgningsfrist
28. februar 2019
Ekstra oplysninger
Tilmelding på info@iscene.dk
Sprog
Dansk
Kursus ID
7273