SELFTAPES!

SELF-TAPE WORKSHOP

- bliv klædt på til at filme din egen castingscene til danske såvel som udenlandske film hjemme i dagligstuen.

Det er blevet mere og mere almindeligt at bede skuespillere om et selftape, når de skal castes til en film eller tv-serie. Udviklingen er kommet i kølvandet med smartphonens indtog, hvor de fleste i dag har et videokamera ved hånden og et brugervenligt redigeringsprogram kun få klik væk.

Men hvordan gør man så? Hvordan griber man castingen an, når man selv skal stå for den?

WORKSHOPBESKRIVELSE

En praktisk workshop for skuespillere, hvor Maja Dueholm vil gennemgå hele selftaping-processen minutiøst. Deltagerne får sine egne optagelser og det foretrukne selftape med hjem.  

Maja Dueholm er uddannet filminstruktør fra NYFA i New York og Los Angeles med en MFA i Filmmaking. Siden 2013 har hun været ansat som PA i Lindberg Management. Her har hun igennem alle årene været hovedkræften i at instruere og assistere bureauets skuespillere med selftapes til både danske og internationale tv- og filmroller. 

Deltagerne på workshoppen bliver guidet igennem alle de nødvendige elementer - fra man får en eller flere castingscene(r) tilsendt, hvordan man griber det an, hvordan man kan filme, redigere og til sidst sende sit selftape til casteren. Maja giver også deltagerne sit bud på, hvad castere og instruktører lægger vægt på, når de vurderer et selftape.

Deltagerne vil arbejde med scener foran kameraet – både cold-readings og scener, som er forberedt hjemmefra. Arbejdet med scenerne foregår to ad gangen; en foran kameraet og en makker der giver stikord og filmer. De andre deltagere observerer og der vil være plads til spørgsmål og konstruktiv feedback.

Der vil blive udleveret materiale, som ved første øjekast kan virke udfordrende at lave som selftape, f.eks. en action scene. Der vil være stor fokus på de tekniske og praktiske udfordringer ved selftape mere end på selve spillet.

Deltagerne vil desuden lære at redigere scenerne, enten på deres bærbare computer eller telefon. Hvordan må/skal materialet klippes sammen og hvad skal man tage højde for, når det skal sendes til casteren? 

Der kan være mange forskellige ‘rigtige’ måder at lave selftapes på. Målet er at deltagerne bliver trygge ved at gøre det på egen hånd.

DELTAGERNE BEDES MEDBRINGE:

Egen smartphone/kamera (evt. stativ), bærbar computer med enkelt redigeringssoftware (fx. iMovie eller Final Cut Pro). Forbered 2-3 minutters scene fra hvilken som helst tv-serie eller filmmanuskript (brug ikke tekst fra teaterstykker eller monologer). Hav et print af scenen med til medspiller.

OM MAJA DUEHOLM

Maja Dueholm har en bachelor fra Aarhus Universitet og Københavns Universitet i dramaturgi og Film- og Medievidenskab. Derudover er hun uddannet filminstruktør fra NYFA med en MFA in Filmmaking i 2012. Herefter var hun instruktørassistent på tredje sæson af DR-serien Borgen, og siden 2013 har Maja været ansat ved Lindberg Management, hvorfra hendes store erfaring med selftapes stammer.

Dato
28. - 29. marts 2020
Tidspunkt
Lørdag 10.00-17.00 Søndag 10.00-16.00
Målgruppe
For skuespillere
Pris i DKK
900,- DKK
Ansøgningsfrist
1. februar 2020
Sted
DDSKS København
Per Knutzons Vej 5
1437 København K
Kursus ID
7269

Ansøg her

Du skal være logget ind for at kunne ansøge om deltagelse i kurset. 
Er du ikke oprettet som bruger? Så opret dig her.

Hvis du allerede er oprettet som bruger, kan du logge ind nedenfor.

Du kan logge ind med dit brugernavn eller din e-mailadresse.
Kodefeltet skelner mellem store og små bogstaver.
Har du glemt dit kodeord?