Sted
København
Stilling
Rektor
Mobil
41722050

Mads Thygesen er født i 1972. Han er uddannet cand.mag. i dramaturgi og har en ph.d. i ny europæisk dramatik.

DEn Danske Scenekunstskole

Mads Thygesen tiltrådte som rektor for Den Danske Scenekunstskole den 10. marts 2015. 

Dramatikeruddannelsen v. Aarhus Teater

Fra 2010 til 2015 var Mads Thygesen rektor for dramatikeruddannelsen, der pr. 1. januar 2015 blev en del af Den Danske Scenekunstskole. Efter ti år som underviser og vejleder på Skuespillerskolen og Dramatikeruddannelsen v. Aarhus Teater tiltrådte han som rektor i 2010. Han samlede et stærkt hold af de bedste dramatikere fra både ind- (Jakob Wiess, Jokum Rohde, Christian Lollike) og udland (f.eks. Martin Crimp, Simon Stephens og Rebecca Lenkiewicz). Gennem sit arbejde har han knyttet stærke faglige bånd til en række af de mest toneangivende dramatikere i Europa og åbnet dramatikeruddannelsen for nye kunstneriske udviklingsprojekter. 

Underviser og forsker på Aarhus Universitet

Fra 2003-2009 var Mads Thygesen ansat som underviser og forsker På Institut for Æstetiske Fag (Aarhus Universitet). I den periode har han planlagt og gennemført mere end 15 undervisningsforløb på bachelor- og kandidatniveau.

Mads Thygesen var med til at stifte forskningstidskriftet Peripeti - tidsskrift for dramaturgiske studier i 2003. Han er fortsat redaktionsmedlem. http://www.peripeti.dk

Han har deltaget i en række forskningsgrupper, senest det internationale forskningsprojekt "Text, Action and Space (TAS)", som blev initieret af Lars Sætre og Atle Kittang på Bergens universitet i 2006. Projektet resulterede i to forskningsantologier udgivet på Aarhus Universitetsforlag (se afsnittet publikationer). 

Kunstnerisk udviklingsvirksomhed

Mads Thygesen har taget initiativ til og deltaget i to kunstneriske udviklingsprojekter, der blev gennemført under dramatikeruddannelsen. Begge projekter modtog støtte fra Kulturministeriets pulje til Kunstnerisk udviklingsvirksomhed. 

Projektet "Vidnesbyrdets dramaturgi" blev gennemført på Dramatikeruddannelsen i 2014. 

Projektet "Teatralitet i tekst og rum" blev gennemført i samarbejde med Forfatterskolen i 2015. 

Uddannelse
publikationer