Når børn og unge skal fortælle

Gode historier – fortælling og formidling

- Lær at engagere børn og unge i at udvikle og fortælle deres egne historier - levende og personligt.

Et internatforløb over 3 weekender i naturskønne omgivelser henvendt til alle, der ønsker at engagere børn og unge i formidling af deres egne historier.

Du arbejder med at bruge dine egne erfaringer og oplevelser som råstof og introduceres til dramaturgiske værktøjer til at udvikle og strukturere historierne. Der arbejdes også med at fremkalde og iscenesætte børn og unges (eller andre målgruppers) fortællinger til scenen.

Foto: Bjarne Stæhr

Fortællekunst * Mobil video * Sociale medier i kultursektoren * Fortællingens teori

Du lærer på modulet at identificere og fremkalde børn og unges egne væsentlige historier og at iscenesætte dem. Tilgangene og metoderne kan bruges i kultur-, uddannelses- og socialsektoren, og kan også finde anvendelse i arbejdet med voksne eller ældre på borgerscener eller lignende. 

Når børn og unge skal fortælle 

Runi Lewerissa har mange års erfaring med at lave teaterforestillinger baseret på unge menneskers personlige historier. Her får du redskaber og værktøjer til at interviewe og håndtere børn og unges egne historier. 

Fortællekunst

Kasper Sørensen træner din egen fortællekunst. Han går i dybden med, hvor historier kan hentes fra, og hvad de kan bruges til, og du får konkrete redskaber til effektivt sprog og emotionel broadcasting. 

Mobil video

Jon Rytter lærer dig om vinkling, optagelse og redigering. Du får mulighed til at integrere video i din formidling af kunstneriske projekter. 

Sociale medier i kultursektoren

Lasse Marker giver dig redskaber til distribution og formidling af kunst og kultur på sociale medier, og lejlighed til at trykprøve dine egne ideer og tilgange på området.

Fortællingens teori

Anders Holst underviser i fortællingens teori, tilrettelægger refleksioner og det skriftlige arbejde

I undervisningen prøver du tilgange og metoder af på egen krop, og du reflekterer løbende over, hvad du lærer. Dine egne erfaringer og oplevelser kommer i spil, og med forskellige dramaturgiske tilgange og værktøjer, udvikler og strukturerer du historierne, så de kan formidles levende og gribende.

Om underviserne
Runi Lewerissa
Runi Lewerissa har siden 2007 fungeret som instruktør, underviser og tekstforfatter på C:ntact, som holder til på Edison Teatret på Frederiksberg.
Skjul beskrivelse
Vis beskrivelse

C:ntact (www.contact.dk) laver teaterforestillinger/film/radio både i Danmark og udlandet baseret på unge menneskers personlige historier. Runi er uddannet fra Skuespillerskolen v/ Odense Teater 1982, og har gennem årene arbejdet som free-lance skuespiller på teatre over hele landet og som fastansat ensemble-skuespiller på landsdelsscenerne i Odense og Århus, samt på Det Kongelige Teater.

Kasper Sørensen
Kasper Sørensen har arbejdet med fortællekunst gennem mange år, blandt som en del af fortællekunsten.
Skjul beskrivelse
Vis beskrivelse

Kasper Sørensen optræder som fortæller. Han underholder i forestillinger, underviser virksomheder, træner enkeltpersoner og arbejder kunstnerisk og strategisk med fortællekunst. Hos Kasper skærpes evnen til at fortælle historier og du møder redskaber til effektivt sprog, emotionel broadcasting og dramaturgi i ”den sproglige motorvej” - en samlet begrebsramme han selv står bag, som også skeler til, hvor historier kan hentes fra, og hvad de kan bruges til. Læs mere om Kasper her www.fortaellekunsten.dk

Jon Rytter
Jon Rytter er specialist i mobil video, og er indehaver af Danish Media.
Skjul beskrivelse
Vis beskrivelse

Hele sit voksenliv har Jon brændt for at fortælle historier. Han har arbejdet passioneret med et bredt afspekt af mennesker, hvilket også skinner igennem i videoproduktionerne. Jon Rytter har indgående erfaring i at formidle med video, multimedier, TV og radio og besidder samtidig en unik teknisk viden.

Danish Media (www.danishmedia.dk) har eksisteret siden 2006 og er et produktionsfirma ejet og drevet af Jon Rytter, der har mere end 25 års erfaring som historiefortæller i lyd og billeder.

Lasse Marker
Lasse Marker er partner i Konsulentbureauet Rasmussen & Marker, og arbejder med presserådgivning, politisk indflydelse og sociale medier. Lasse er tidl. radiovært på Kulturknuserne på P1 og Tv-vært på DR2.
Skjul beskrivelse
Vis beskrivelse

Lasse er tidl. radiovært på Kulturknuserne på P1 og Tv-vært på DR2, samt forfatter til bøgerne "Den Kulturpolitiske Bermudatrekant" (2018), "Kulturelskeren og vagthunden" (2016) og "6 grunde til, at der ikke sker en skid i dansk kulturliv" (2014). Han sidder desuden i Det Fynske Kunstakademis bestyrelse, Det Jyske Musikkonservatoriums aftagerpanel og i Kulturmødets advisory board.

Lasse har en kandidatgrad i statskundskab og er ekstern lektor i Art Management ved KU, mødeleder på Altingets kulturpolitiske netværk, moderator for Kulturmødet på Mors og fast klummeskribent på Berlingske.

Anders Holst
Anders Holst er modulets vært, gennemgående underviser og vejleder.
Skjul beskrivelse
Vis beskrivelse

Anders fungerer til dagligt som uddannelsesansvarlig for diplomuddannelserne på Den Danske Scenekunstskole Efter- og videreuddannelse, og har en skuespilleruddannelse fra skolen i Århus, en Master i Oplevelsesledelse fra RUC og erfaring med både udøvende og skabende scenekunstnerisk virksomhed. På modulet underviser Anders i teori om fortælling, poetik, filosofi og sprog.

OBS!

Modulet afholdes i DDSKS lokaler i Nykøbing Sj. som internat. Fuld forplejning og overnatning i enkeltværelse med toilet og bad på gangen indgår i prisen.

Forløbet kan tages som et enkeltstående modul med eller uden ECTS point.

Pris uden point er 6.900,-
Pris med ECTS point er 11.500,-

Internater

26.-27. oktober 2018
10.-11. november 2018
23.-24.-25. november 2018

Skriftlig aflevering

10. december 2018

Eksamen

8.-9. januar 2019

Dato
26. oktober - 10. december 2018
Målgruppe
Diplom i formidling af kunst og kultur for børn og unge
Pris i DKK
11.500,- DKK
Ansøgningsfrist
10. oktober 2018
Sted
DDSKS Odsherred
Annebergparken 22
4500 Nykøbing Sjælland
Kursus ID
x

Ansøg her

Vi modtager ikke længere ansøgninger