#MeToo – Et år efter

#MeToo – Et år efter

- et nordisk symposium om performative horisonter, kønsmønstre og forandring.

På årsdagen for det tweet, der satte gang i #MeToo-bevægelsen, inviterer Kulturværftet, Sydhavn Teater og det svenske teaterkompagni Bombina Bombast indenfor til nordens største #MeToo-symposium.

KEYNOTES * PANELDEBATTER * PERFORMATIVE LECTURES

Vi mapper bevægelsernes udformning i Skandinavien og samler et billede af de konkrete hændelser i de forskellige lande i løbet af det første #MeToo-år. På dagen, den 15. oktober, bliver der kunstneriske indspark fra tre nordiske scenekunstkompagniers arbejdspraksis med ligestilling: Kviss Bumm Bang (ISL), Blaue Frau (FIN), Gut Productions (FO), ligesom Bombina Bombast (SE) og Sydhavn Teater (DK), vil give indblik i processen med forestillingen #ThelmaToo, der sætter kønsmønstre og skabeloner på dagsordenen i ny scenekunst.

For at kaste et nyt blik på det scenekunstneriske udtryk i samfundsdebatten – og på kulturen generelt – byder dagen på inspiration, indsigt og udsyn fra markante keynote-speakere, bl.a. professor i teatervidenskab Tiina Rosenberg fra Sverige. Der vil være debatpaneler bestående af debattører fra de nordiske lande, der allerede blander sig og tale sammen på tværs af de nordiske landes grænser. Anja Tietze Lahrmann (The Nielsen Sisters og Icecream Cathedral) er aktuel på dagen med hendes seneste musiske projekt EXCELSIOR.

VI GØR FÆLLES NORDISK STATUS OG SÆTTER EN MILEPÆL

De nordiske lande deler mange fællestræk og enslydende værdier, men adfærd og kultur i de enkelte lande er alligevel væsensforskellig. I Sverige var organiseringen hurtig med konsekvente og tydelige udmeldinger som; var landet og befolkningen helt klar til MeToo? I Danmark tog det længere tid – diskussionen havde brug for at modnes. Frustration? Ja. Reaktion? Det var vigtigt ikke at træde ved siden af, nu når der endelig var hul igennem. To nabolande med meget forskellige reaktioner på samme bevægelse.

Men kan vi lære af hinanden? Kan vi udveksle mere? Har vi også reageret ens noget af vejen og så truffet forskellige valg? Og hvordan var reaktionen i de andre nordiske lande?

Her præcist et år efter gør vi fælles status på tværs af de nordiske lande. Vi vil sætte en milepæl og lægge den første sten til at gøre d. 15. oktober til en mærkedag!

DAGENS PROGRAM
’If you’ve been sexually harassed or assaulted write ‘me too’ as a reply to this tweet.’

Vi ser frem til en diskussionslysten og indsigtsbringende dag i forandringens tegn. Velkommen!

Info: Symposiet foregår på engelsk / Morgenkaffe, frokost, eftermiddagskaffe og kage er inkluderet i billetprisen / Bemandet garderobe til 20 kr. kan benyttes (betales med kontanter eller MobilePay på dagen).

Dato
15. oktober 2018
Tidspunkt
9:30 - 18:00
Pris i DKK
200,- DKK
Ansøgningsfrist
12. oktober 2018
Sted
Kulturværftet / Store Scene
Allegade 2
3000 Helsingør
Kursus ID
7247