Metodeworkshop med Petrea Søe

Ordet på bordet, Teater Nordkraft. Foto: David Bering
Den Allersidste Dans, Mungo Park. Foto: Mikkel Russel
Petrea Søe

Den medskabende kunstner
- Metoder for iscenesættelse fra idé til forestilling

Med fokus på at skabe iscenesættelse uden manuskript som udgangspunkt for forestillingen vil deltagerne på kurset arbejde med forskellige faser af et devised iscenesættelsesforløb. Samtidig arbejdes der med metoder for en tilstedeværelse og et nærvær i det skabende rum. Hvordan kan man som skuespiller, iscenesætter, underviser m.fl. være medskabende kunstner frem for udelukkende at være en udøvende kunstner?

Petrea Søe har modtaget flere priser for sit stærke og originale arbejde som instruktør senest med en præmiering fra Legatudvalget for Scenekunst i Statens Kunstfond for forestillingen Ordet på Bordet på Teater Nordkraft. 

Workshoppen giver dig en unik mulighed for at får du indsigt i de teknikker og den metode, som Petrea bruger i sit arbejde som iscenesætter. Du vil arbejde med brainstorming, processtrukturering og -udvikling, materialegenerering via improvisation samt med improvisationsstrukturering og -guidning. Der undervises i viewpoints, ensemble-arbejde og verbalisering af metoder for improvisation.

Alle deltagere arbejder både som iscenesætter og skuespiller. Målet er, at du som kunstner kan være entreprenant fra alle hjørner af den kunstneriske proces.

Komponenter i det fokuserede arbejde:

  • Idégenerering.
  • Research.
  • Materialeudvikling, -undersøgelse og -generering.
  • Indsamling, konkretisering og udvælgelse.
  • Komposition og visning.


Petrea Søe (f. 1974) er oprindeligt uddannet som skuespiller/performer på Cantabile 2. I 2006 tog hun afgang som sceneinstruktør på Statens Scenekunstskole. Siden har hun fungeret  som kunstnerisk leder af voksenteaterafdelingen på Teater Hund. Hun har instrueret forestillinger på bl.a. Mungo Park, Odense Teater, Det lille Teater, Svalegangen og på Nationalteatret i Oslo. Mange vil blandt andet kende hende fra Mungo Park forestillingen Den allersidste dans.

Petrea Søe CV
Dato
03. - 05. september 2018
Tidspunkt
Mandag kl. 9.30-17.00 Tirsdag kl. 9.30-15.00 Onsdag kl. 9.30-15.00
Målgruppe
For professionelle skuespillere og iscenesættere
Antal deltagere
16
Pris i DKK
1.300,- DKK
Ansøgningsfrist
24. August 2018
Sted
DDSKS København
Per Knutzons Vej 5
1437 København K
Kursus ID
7206

Ansøg her

Vi modtager ikke længere ansøgninger