Metode workshop med Jens August Wille

Kurset består hovedsageligt i praktisk arbejde med dramatiske tekster og devising-cases. Jens August Willes fokus er i løbet af de 4 dage - skuespillerens arbejde og samspil. Igennem arbejdet vil vi bl.a. forsøge at undersøge og begribe hvordan (Bertolt Brechts) ”episke” virkemidler (afbræk, ren fortælling, kommentar, stigen af den dramatiske situation etc.) spiller en ny og anderledes rolle for skuespilleren og publikum i vor tids teater.

Målet er gennem metode/teori samt øvelser og cases, at opnå større skuespillermæssigt ejerskab, sikkerhed, frihed og flow i moderne komplekse og postmoderne dramatiske udtryk. Vi vil arbejde med at forstå, agere og kreere gennem tre skuespillermæssige tilgange: det dramatiske (det ”indlevede” og fiktionsfremstillende udtryk), det performative (det ”direkte” og teatersituationelle udtryk) og det episke (det fortællende og kommenterende) – og hvordan disse kan vægtes og ”blandes”.

Instruktør, Jens August Wille (f.1966) tiltrådte som teaterdirektør på Odense Teater i 2013. Som uddannet sceneinstruktør fra Statens Teaterskole i 1996, fungerede Jens August som ekstern dramaturg på Odense Teater i 1999, hvor han har stået bag en lang række iscenesættelser som for eksempel 'De lærde kvinder' (2013), 'Glasmenageriet' (2012), 'Som man behager' (2011), 'Henrik og Pernille' (2010), 'Trold kan tæmmes' (2009) og 'Vollsmose' (2005).

Jens August Wille har desuden arbejdet som sceneinstruktør på en lang række andre teatre, blandt andre: Det Kongelige Teater, Aalborg Teater, Mungo Park, Østre Gasværk, Folketeatret, Café Teatret samt Radiodrama, DR.

I 2002 var Jens August Wille med til at oprette teatret PLAN B i København, hvor han var en del af den kunstneriske ledelse frem til 2005. I 2005 – 2011 var Jens August Wille rektor for Skuespillerskolen ved Odense Teater, hvor han arbejdede for fusionen med Det Fynske Musikkonservatorium og Vestjydsk Musikkonservatorium til det nuværende Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole. I sæsonen 2011/2012 var han sammen med irske Caroline McSweeney kunstnerisk leder af Teater Momentum i Odense. 

Samarbejdspartner på workshoppen er DSF.

Tilmelding foregår ligeledes via DSF. Klik her for at komme til tilmelding.

Dato
12. - 15. september 2017
Tidspunkt
Tirsdag og torsdag 10-14. Onsdag og fredag 10-16
Målgruppe
Professionelle Scenekunstnere
Antal deltagere
8
Pris i DKK
750,- DKK
Ansøgningsfrist
4. August 2017
Sted
DSF Studio
Tagensvej 85
2200 København N
Ekstra oplysninger
OBS. Der er stadig pladser på ventelisten.
Sprog
Dansk
Kursus ID
7187