Kaos, rytme og performativitet

Kaos, rytme og performativitet

4-dages metodeworkshop med Nina Kareis og Pete Livingstone fra Livingstones Kabinet.

Livingstones Kabinet’s værker skabes altid i tæt samarbejde med de kunstnere og performere, der er involveret. Musik, performance, rekvisitter, kostumer, bevægelse og lyd har lige vægt på scenen. Workshoppen giver dig en unik mulighed for at få indsigt i de teknikker, metoder og processer, som Livingstones kabinet bruger i deres arbejde.

I workshoppen vil Nina og Pete arbejde med kaos, rytme og performativitet.

KAOS - brugen af kaos som et bevidst kreativt værktøj  

Deltagerne kommer til at arbejde med tilfældighedsspillet, Random Performance Game, som Livingstones Kabinet har udviklet gennem de seneste år. RPG er blevet brugt til at skabe materiale til flere af deres forestillinger og de er vilde med de helt særlige ting, der opstår, når man arbejder med dette værktøj: "Det er tosset, sjovt  og overraskende at arbejde på denne måde."

RYTME - et grundlæggende element i al kunst

Det er rytmen, der driver værket og gør at det ikke bliver kedeligt. I workshoppen undersøges, hvordan rytme fungerer som drivkraft i scenekunstneriske sammenhænge lige meget, hvor tilfældigt grundmaterialet er. 

"Kunst er ikke andet end rytme. Jeg bebyrder mig ikke med imitation eller med sjæl, men formidler ganske enkelt rytme med et hvilket som helst materiale; sporvognsbilletter, oliemaling, træklodser, med ordet i digtningen, tonen i musikken. Derfor ser De ikke materialet, fordi det er uvæsentligt."

- af kollagekunstner og lyddigter Kurt Schwitters (1887-1948).

PERFORMATIVITET

Der vil blive arbejdet med den enkelte performers absurditet og menneskelige tilstedeværelse på scenen (som jo altid har et element af at være latterlig). At se mennesket fremfor skuespilleren. Menneskelighed fremfor teknik. Livingstones Kabinet elsker at bruge den enkelte performers unikke menneskelighed. Det er ikke et psykologisk arbejde, men mere i familie med de teknikker der bruges i arbejdet med klovn. 

Workshoppen skabes i tæt samarbejde med deltagernes kreative input og individuelle ønsker. 

Der vil indgå live musik i workshoppen. Så hvis du har et instrument, må du meget gerne tage det med (også hvis du ikke kan spille på det). 

Internat workshop

Workshoppen finder sted i Nykøbing Sj. og opholdet inkluderer fuld forplejning og overnatning i enkeltværelse med bad og toilet på gangen. 

Om Livingstones Kabinet 
Skjul beskrivelse
Vis beskrivelse

LIVINGSTONES KABINET blev grundlagt i år 2000 af instruktør Nina Kareis (Danmark) og komponist Pete Livingstone (Skotland). Det daværende Café Teatret i Skindergade spillede en stor rolle i Livingstones Kabinets udvikling. Mange af deres første forestillinger blev da også skabt på netop dette teater og spillede på deres scener op gennem 1990'erne og i starten af det indeværende millenium.

LIVINGSTONES KABINET har altid set sig selv som et kollektiv med skiftende aktører, forfattere, komponister, koreografer, performere, dramaturger, musikere, scenografer og instruktører, der sammen skaber tværkunstnerisk scenekunst med et helt særegent og meget genkendeligt scenesprog. Deres arbejde karakteriseres af en billedrig visuel stil og en stram og koreografisk iscenesættelse, ledsaget af nyskrevet live og indspillet musik og lyddesign.

LIVINGSTONES KABINET arbejder udfra devising metoden, hvor forestillingerne udvikles 'på gulvet' i et tæt og gensidigt inspirerende samarbejde mellem alle involverede kunstnere.

LIVINGSTONES KABINET stykker er præget af et absurd, sort-humoristisk og skævt verdenssyn - både når de er narrative og ikke-narrative i deres fortællestil. Samtidigt er der altid et gennemgående uprætentiøst og ligefremt menneskesyn, som træder tydeligt frem både i form, spillestil og iscenesættelse. For Livingstones Kabinet er det allervigtigste at scenekunst aldrig må være kedelig... Medmindre der altså er en virkelig god grund til det.

Siden 2002 har kompagniet produceret og co-produceret ni forestillinger - både i mindre og større skala.

LIVINGSTONES KABINET har desuden medvirket i forestillinger og co-produceret med andre teatre i Danmark: Det Kongelige Teater, Kaleidoskop, Bådteatret, Riddersalen og Café Teatret.

I 2012 blev forestillingen KLIP præmieret af Statens Kunstfonds Scenekunstudvalg, som et af de mest spændende scenekunstværker det år . I 2008 blev forestillingen Babble Babble nomineret til en Reumert.

Læs mere her www.livingstoneskabinet.com 

CV FOR NINA KAREIS LIVINGSTONE
CV FOR PETE LIVINGSTONE
Dato
05. - 08. november 2018
Målgruppe
FOR SKUESPILLERE, DANSERE, PERFORMERE, Instruktører
Antal deltagere
12
Pris i DKK
2.500,- DKK
Ansøgningsfrist
4. november 2018
Sted
Den Danske Scenekunstskole Efter- og videreuddannelse
Annebergparken 22
4500 Nykøbing Sjælland
Ekstra oplysninger
PRISEN ER INKL. FULD FORPLEJNING OG OVERNATNING I ENKELTVÆRELSE MED BAD OG TOILET PÅ GANGEN
Kursus ID
7242

Ansøg her

Vi modtager ikke længere ansøgninger