Who's speaking - et lydkunstnerisk eksperiment

Værket er malet af Luc Perez

Lyden har hovedrollen, og 100 højttalere er de primære aktører på Kulturværftets Store Scene, når lydkunstner Yann Coppier, Den Danske Scenekunstskole, og Kulturværftet i Helsingør byder publikum indenfor til et lydkunstnerisk eksperiment.

Under titlen Who’s speaking? kan man gå på opdagelse i, hvordan lyd i sig selv kan skabe billeder, bære en fortælling og give en helt særlig kunstnerisk oplevelse.

Ud over den konkrete lydoplevelse med de 100 højttalere, vil kunstneren bag eksperimentet Yann Coppier gå i dialog med publikum om lyd som en meningsskabende kunstnerisk oplevelse. Billetter er gratis, men skal reserveres.

LYD SOM MENINGSSKABENDE KUNSTOPLEVELSE

Eksperimentet er en del af det 2-årige KUV-projekt ”Poetics of sound and sonic dramaturgy” på Den Danske Scenekunstskole København. Projektets formål er at identificere nye metoder til at udvikle lyd som en selvstændig kunstform. KUV står for kunstnerisk udviklingsvirksomhed, i daglig tale kunstnerisk forskning, hvor kunstneren eksperimenterer, dokumenterer og reflekterer over og gennem sin kunstneriske praksis. 

"Lyden i scenekunst får sjældent lov til at være den skabende kraft i sig selv. Lyddesign bliver ofte inddraget for at understøtte andres fagdiscipliners kunstneriske valg. Mit fokus er at iscenesætte en oplevelse ved at skubbe til grænserne for, hvordan vi opfatter lyd. Højttalerne er derfor mere end objekter – til tider er de karakterer, andre gange et rum, en bevægelse, en historie, en følelse."  Yann Coppier, musiker og lyddesigner samt linjeansvarlig for Lyddesignlinjen på Den Danske Scenekunstskole.  

Læs mere om KUV-projektet her

KUV-projektet er støttet af kulturministeriet.

Dato & sted
28. - 31. januar 2019
Kulturværftet
Allegade 2
3000 Helsingør