Introduktion til dramatisk skrivekunst

Dramatisk Skrivekunst #1 med Jakob Weis

Workshoppen retter sig til alle scenekunstnere med en ambitiøs, men endnu uafprøvet interesse for at skrive scenedramatik.

Workshoppen vil med både teoretiske og praktiske processer introducere og udfolde dramatikkens grundlæggende principper over to dage i København d. 23. og 24. januar 2020. Som deltager skal man indstille sig på at skrive om aftenen.

Workshoppen varetages af dramatiker og manuskriptforfatter Jakob Weis.

Om Jakob Weis

Jakob Weis er dramatiker, manuskriptforfatter og manuskriptkonsulent. Han har skrevet mere end tredive teatermanuskripter siden sin debut i 1993.

Skjul beskrivelse
Vis beskrivelse

Jakob Weis er aktuel med krimiserien Forhøret, som han har skrevet manuskriptet til sammen med seriens instruktør Christoffer Boe. Første afsnit af Forhøret kan ses på Viaplay d. 15. november.

Weis vandt sidste år en Bodil pris for bedste manuskript for filmen Den tid på Året. Han modtog også Danske Dramatikeres Hæderspris i 2018. Tidligere har han vundet tre Reumert-priser som Årets Dramatiker for hhv. Hamlet in Absentia i 2017, Udslet Hornsleth i 2011 og Helmer Hardcore og Håndbog i overlevelse i 2007. Han har været nomineret 4 gange. Han har skabt Den danske faktionstrilogi med forestillingerne Udslet Hornsleth, Casper Christensen komplekset og Von Trier – persona non grata.

Af andre værker kan nævnes Møller & Larsen, Toves værelse, Bang og Betty, Pelsjægerne, Pitbull, Extrem Sport og dobbeltmonologen Døden i Venedig – Drengen i Venedig. Jakob skriver desuden til film, radio, animation, pc-spil og debuterede i 2016 som opera-liberettist med Hamlet in absentia.

I øvrigt juryformand for manuskriptkonkurrencen Dramatisk Debut, samt underviser og uddannelsesmentor på linjen for dramatisk skrivekunst på DDSKS Aarhus.

Jakob Weis er oversat til bl.a. engelsk, fransk, spansk og svensk.

Foto: Mads Emil Langhoff.

Husk kursusafgiften kan være fradragsberettiget og undersøg evt. i dit fagforbund, om du kan søge støtte til kurset.

Dato
23. - 24. januar 2020
Tidspunkt
Torsdag 9.00-15.30, fredag 9.00-15.30
Antal deltagere
6
Pris i DKK
1.400,- DKK
Ansøgningsfrist
12. december 2019
Sted
DDSKS København
Per Knutzons Vej 5
1437 København K
Ekstra oplysninger
Lokale T1 (Teori 1).
Kursus ID
7299

Ansøg her

Vi modtager ikke længere ansøgninger