I MULIGHEDERNES RUM

NYE VEJE TIL KONCEPTUDVIKLING

- en tværfaglig workshop for dramatikere, instruktører og scenografer

På dette kursus inviterer vi dramatikere, instruktører og scenografer til at undersøge nye muligheder og vinkler for konceptudvikling. Hvordan er afsættet for konceptudvikling forskellig blandt faggrupperne – hvor er der ligheder – og kan vi finde nye veje sammen?

Fotos: STUK på Det Kongelige Teater 2009, scenografi af Christian Friedländer.

3 workshopdage – 3 forskellige afsæt

De tre workshopdage tager udgangspunkt i hhv. dramatikeren, instruktørens og scenografens måde at arbejde med konceptudvikling på. Hvordan er den kreative proces forskellig afhængig af, om afsættet er tekstligt, mise-en-scéne, rumligt og visuelt eller noget helt andet?

Workshoparbejdet kickstartes hver dag med oplæg fra en dansk scenekunstner, der vil dele ud af sine erfaringer og inspirere deltagerne til dagens gruppearbejde. På førstedagen fortæller dramatiker Line Knutzon om sine arbejdsmetoder og erfaring med konceptudvikling, på anden dagen holder scenograf Christian Friedländer oplæg og tredje og sidste workshopdag skydes i gang med et oplæg af instruktør Katrine Wiedemann.

Workshoparbejdet vil foregå i mindre grupper bestående af minimum en dramatiker, en instruktør og en scenograf. Arbejdet afsluttes alle tre dage i plenum, hvor grupperne har mulighed for at dele det, de har arbejdet med. De tre workshopdage skal ses som et muligt undersøgelseslaboratorium, hvor deltagerne kan afprøve idéer og gerne ende op med flere spørgsmål end svar. Gruppearbejdet skal altså ikke resultere i et færdigt resultat, men give videre inspiration til fremtidige undersøgelser og arbejdsformer.

Jens Larsen fra Old Friends Industries vil facilitere og guide deltagerne igennem dagene og fungere som moderator, når grupperne mødes og samler op på arbejdet.

Kurset er udviklet i et unikt samarbejde mellem Danske Dramatikere, Foreningen af Danske Sceneinstruktører, Danske Scenografer og Efter- og videreuddannelsen på DDSKS.

Kom og mød dine kolleger i et nyt forum uden skarpe deadlines, og få et kreativt boost med videre. Vel mødt!

Om Jens Larsen
Dato
15. - 17. juni 2017
Tidspunkt
21
Pris i DKK
500,- DKK
Ansøgningsfrist
13. juni 2017
Sted
DDSKS København
Per Knutzons Vej 5
1437 København K
Ekstra oplysninger
Prisen inkluderer frokost alle tre dage.
Kursus ID
7162

Ansøg her

Vi modtager ikke længere ansøgninger