Dramatisk Skrivekunst #3

Dramatisk Skrivekunst med Jakob Weis

Dramatisk Skrivekunst #3, retter sig primært til dig der har fulgt kurset Introduktion til Dramatisk Skrivekunst, samt Dramatisk Skrivekunst #2.

Pladserne til Dramatisk Skrivekunst #3 vil således blive besat med dette for øje. Er der fortsat ledige pladser herefter, kan disse søges af kunstnere, der kan siges at have erfaring med dramatisk skrivning. Dette være sig, at man for eksempel tidligere har arbejdet med manuskriptskrivning i produktionelt, eller seriøst privat regi.

Workshoppen vil have fokus på struktur og dramaturgi. Med skriveøvelser og eksempler fra både film og dramatik, arbejdes der blandt andet med fortællingens struktur, den sceniske struktur samt dialogens dramaturgi. Repetition og inddragelse af pensum fra foregående moduler, vil også finde sted.
 
Der skal påregnes skrivetid i eftermiddags/aftentimerne, samt en smule forberedende læsning før kursusstart.

Om Jakob Weis

Jakob Weis er dramatiker, manuskriptforfatter og manuskriptkonsulent. Han har skrevet mere end tredive teatermanuskripter siden sin debut i 1993.

Skjul beskrivelse
Vis beskrivelse

Jakob Weis modtog i år Danske Dramatikeres Hæderspris. Tidligere har han vundet tre Reumert-priser som Årets Dramatiker for hhv. Hamlet in Absentia i 2017, Udslet Hornsleth i 2011 og Helmer Hardcore og Håndbog i overlevelse i 2007. Han har været nomineret 4 gange. Han har skabt Den danske faktionstrilogi med forestillingerne Udslet Hornsleth, Casper Christensen komplekset og Von Trier – persona non grata.

Af andre værker kan nævnes Møller & Larsen, Toves værelse, Bang og Betty, Pelsjægerne, Pitbull, Extrem Sport og dobbeltmonologen Døden i Venedig – Drengen i Venedig. Jakob skriver desuden til film, radio, animation, pc-spil og debuterede i 2016 som opera-liberettist med Hamlet in absentia.

I øvrigt juryformand for manuskriptkonkurrencen Dramatisk Debut, samt underviser og uddannelsesmentor på linjen for dramatisk skrivekunst på DDSKS Aarhus.

Jakob Weis er oversat til bl.a engelsk, fransk, spansk og svensk.

Foto: Mads Emil Langhoff.

Dato
05. - 06. februar 2019
Tidspunkt
9:30 - 15:00
Målgruppe
For professionelle scenekunstnere
Antal deltagere
6
Pris i DKK
1.500,- DKK
Ansøgningsfrist
28. januar 2019
Sted
DDSKS København
Per Knutzons Vej 5
1437 København K
Kursus ID
7239

Ansøg her

Vi modtager ikke længere ansøgninger