Dramatisk Skrivekunst #2

Dramatisk Skrivekunst #2 med Jakob Weis

Dramatisk Skrivekunst #2 har den dramatiske dialog i fokus.

Med skriveøvelser og eksempler fra både film og dramatik, introduceres blandt andet dialogen som konstruktion, dialogens eksposition, dialogens sproglighed, dialogens sanselighed, samt dialogens dramaturgi.

Workshoppen retter sig primært til dig der har fulgt kurset Introduktion til Dramatisk Skrivekunst. Pladserne til Dramatisk Skrivekunst #2 vil således blive besat med dette for øje. Er der fortsat ledige pladser herefter, kan disse søges af kunstnere, der kan siges at have erfaring med dramatisk skrivning. Dette være sig, at man for eksempel tidligere har arbejdet med manuskriptskrivning i produktionelt, eller seriøst privat, regi.
 
Der skal påregnes skrivetid i eftermiddags/aftentimerne.

Om Jakob Weis

Jakob Weis er dramatiker, manuskriptforfatter og manuskriptkonsulent. Han har skrevet mere end tredive teatermanuskripter siden sin debut i 1993.

Skjul beskrivelse
Vis beskrivelse

Jakob Weis er aktuel med krimiserien Forhøret, som han har skrevet manuskriptet til sammen med seriens instruktør Christoffer Boe. Første afsnit af Forhøret kan ses på Viaplay d. 15. november.

Weis vandt sidste år en Bodil pris for bedste manuskript for filmen Den tid på Året. Han modtog også Danske Dramatikeres Hæderspris i 2018. Tidligere har han vundet tre Reumert-priser som Årets Dramatiker for hhv. Hamlet in Absentia i 2017, Udslet Hornsleth i 2011 og Helmer Hardcore og Håndbog i overlevelse i 2007. Han har været nomineret 4 gange. Han har skabt Den danske faktionstrilogi med forestillingerne Udslet Hornsleth, Casper Christensen komplekset og Von Trier – persona non grata.

Af andre værker kan nævnes Møller & Larsen, Toves værelse, Bang og Betty, Pelsjægerne, Pitbull, Extrem Sport og dobbeltmonologen Døden i Venedig – Drengen i Venedig. Jakob skriver desuden til film, radio, animation, pc-spil og debuterede i 2016 som opera-liberettist med Hamlet in absentia.

I øvrigt juryformand for manuskriptkonkurrencen Dramatisk Debut, samt underviser og uddannelsesmentor på linjen for dramatisk skrivekunst på DDSKS Aarhus.

Jakob Weis er oversat til bl.a. engelsk, fransk, spansk og svensk.

Foto: Mads Emil Langhoff.

Husk kursusafgiften kan være fradragsberettiget og undersøg evt. i dit fagforbund, om du kan søge støtte til kurset.

Dato
02. - 03. marts 2020
Antal deltagere
6
Pris i DKK
1.400,- DKK
Ansøgningsfrist
27. januar 2020
Sted
DDSKS København
Per Knutzons Vej 5
1437 København K
Kursus ID
7300

Ansøg her

Du skal være logget ind for at kunne ansøge om deltagelse i kurset. 
Er du ikke oprettet som bruger? Så opret dig her.

Hvis du allerede er oprettet som bruger, kan du logge ind nedenfor.

Du kan logge ind med dit brugernavn eller din e-mailadresse.
Kodefeltet skelner mellem store og små bogstaver.
Har du glemt dit kodeord?