Diplomuddannelsen i producentvirksomhed og kulturledelse

Varighed
2 1/2 ÅR
Studieform
DELTIDSSTUDIE
ECTS
60
Uddannelsessted
Nykøbing Sj
Pris pr. modul
10 ECTS-moduler: 18.500, 5 ECTS-moduler: 9.250

Bliv klædt på til at igangsætte, lede og gennemføre scenekunstneriske projekter. 

Den kompetencegivende diplomuddannelse i producentvirksomhed og kulturledelse henvender sig til scenekunstbranchen og tilstødende kultursektors nuværende og kommende producenter og ledere. Du får fyldt værktøjskassen op med alt det, der skal til for at kunne tage ansvar for både ledelsesmæssige, kunstneriske og administrative opgaver relateret til udviklingsprojekter og sceneproduktioner.

Med din egen praksis som udgangs- og omdrejningspunkt giver uddannelsen et solidt metodisk fundament til at varetage de mange funktioner, der knytter sig til arbejdet som producent herunder at:

  • lede udviklingen af scenekunstneriske projekter og arbejde helhedsorienteret med kunstneriske valg og fravalg
  • skabe finansiering, styre økonomi og budgetter
  • lede udviklingsprocesser med mange faggrupper
  • navigere og bidrage i det kulturpolitiske landskab
  • udvikle forretningsmodeller og analysere organisationer strategisk
  • opbygge psykisk bæredygtige arbejdsmiljøer
  • initiere og drive samskabelse og publikumsudvikling – nationalt og internationalt
  • sikre rammerne for kunstnerisk mod og nytænkning

Diplomuddannelsen i producentvirksomhed og kulturledelse består af seks moduler, hvoraf det sidste modul er afgangsprojekt.

Undervisning, vejledning og eksamen
Ansøgning og optagelse
Finansiering og økonomi

faste undervisere

Jens Skou Olsen

Jens Skou Olsen er docent på Rytmisk Musikkonservatorium.

Skjul beskrivelse
Vis beskrivelse

Jens har i 12 år som en del af ledelsesgruppen fokuseret på udviklingen af nye uddannelser, nye fag og nye studieformer. 

Han har en ph.d. fra Roskilde Universitet og Copenhagen Business School (CBS) om udvidede oplevelser af æstetisk sandhed gennem musikperformance.

Jens sidder i styregruppen for SACRE – Program for Ledelsesreformation på Center for Virksomhedsledelse (CVL) på CBS, og han sidder endvidere i bestyrelsen for tænketanken Sophia – Forum for Strategisk Analyse af Undervisning og Uddannelse. Endelig er Jens aktiv som udøvende kunstner med et internationalt virke som komponist og kontrabassist.

Mads Plovdahl

Mads har en kandidatgrad i Finansiering og Regnskab (Cand. Merc. FIR) fra CBS. 

Skjul beskrivelse
Vis beskrivelse

Mads har omfattende erfaring som økonom, blandt andet fra realkreditinstitutterne og med uafhængig økonomisk rådgivning. Han underviser desuden i en række økonomiske fag på forskellige uddannelsesinstitutioner, på HA-almen, HA-Pro, HA-Jur samt HD i Finansiering.

Han er derudover beskikket censor på universiteterne i Danmark inden for finansiering.

Poula Helth

Poula Helth fungerer som ledelsesforsker og forfatter. Hun har flere bøger om ledelse og læring bag sig.

Skjul beskrivelse
Vis beskrivelse

Bl.a. sammen med Ole Fogh Kirkeby har Poula udgivet ”Menneske og leder – bliv den du er” - om personlig filosofisk praksis i det professionelle lederskab.

Senest har hun forsvaret en Ph.d om lederes læring i praksis, og hun har tillige et omfattende virke som foredragsholder, censor og ledelseskonsulent.

Nogle af de afgørende grundsten i Poulas aktuelle ledelsesfaglige fokus blev til under et ophold på New York University, School of the Arts, hvor Richard Schechner og forskingsfeltet Performance Studies fik en væsentlig plads i hendes afhandling. Poulas aktionsforskning i ledernes læring i praksis gennem æstetisk performance har ført til udvikling af et nyt læringsdesign til ledernes transformation af praksis.

Anders Holst

Anders Holst fungerer til dagligt som uddannelsesansvarlig for diplom- og masteruddannelserne på Den Danske Scenekunstskole.

Skjul beskrivelse
Vis beskrivelse

Anders har en skuespilleruddannelse fra skolen i Aarhus, en Master i Oplevelsesledelse fra RUC. Han har erfaring som skuespiller, projektleder i kultursektoren, med med udvikling, formidling og ledelse, skabende virksomhed og uddannelse.

Han har særligt fokus på kunstneriske praksisforståelser, filosofi og kulturpolitik samt ledelse og etik. Anders arbejder desuden med journalistik og er endvidere aktiv i bestyrelsesarbejde på teaterområdet.