Biering/ Mahlangu – kroppen er din historie

Mød instruktør Tue Biering og koreograf Nhlanhla Mahlangu i en vild, svedende workshop, når de med udgangspunkt i den lovløse western; DARK NOON inviterer indenfor i deres kunstneriske samarbejde og fortællingen om indvandrerens historie – både den sorte og den hvide.

Nhlanhla Mahlangu er komponist, koreograf, teaterproducent og performer. Han arbejder interdisciplinært med en stærk forankring i krop og vokal. Hans metode forholder sig til afrikanske traditioner fusioneret med moderne vestlig dans med en opfattelse kroppen som hukommelse og historie.

I sit kunstneriske virke og i sin undervisningspraksis arbejder han med kroppen og stemmen som instrument til at udtrykke den sydafrikanske historie med særlig fokus på migrantens skæbne bundet af stærk social bevidsthed. Mahlangu har arbejdet sammen med legendariske navne som Vincent Mantsoe og Sylvia Glasser og turnerer netop nu verden over med William Kentridges forestilling THE HEAD AND THE LOAD.

Workshoppen tager afsæt i Nhlanhla Mahlangus metode og indledes med en opvarmning der præparerer kroppen til det sceniske arbejde. Herefter arbejdes der med øvelser, der afspejler Mahlangu og Bierings arbejde med at generere materiale til forestillingen DARK NOON.

Det fysiske gulvarbejde følges op af en samtale mellem Tue Biering og Nhlanhla Mahlangu, hvor de to instruktører taler om samarbejdet, deres tilgange – kulturelle og kunstneriske.

Afsluttende kaster Mahlangu et vue henover den sydafrikanske scenekunstscene med reference til nogle af de store, sydafrikanske kunstnere, som han har arbejdet sammen med gennem årene. De syv performere fra DARK NOON deltager i workshoppen.

Kl. 17.00-19.00 samme dag inviterer Fix&Foxy i samarbejde med REAKTOR og Bikubenfonden til Kunstsalon VISION. Billetten til dette arrangement koster 10kr og kan købes her.

Dark Noon spiller om aftenen på Teater Republique, REVOLVER scenen kl. 20.00. Køb billet her via dette link.

Baggrund

I efteråret 2018 indledte Tue Biering og Nhlanhla Mahlangu et samarbejde for at skabe forestillingen DARK NOON, som har premiere på Revolver, Østerbro Teater 10. maj 2019. I november tog Tue Biering, Johan Kølkjær og Annette Max Hansen til Johannesburg for at caste performere til forestillingen. I februar 2018 gik de første prøver i gang på forestillingen, som fortsatte i København i april og maj.

DARK NOON

REVOLVER

10.5. — 1.6.2019

Lovløs, vild og farlig western af Fix&Foxy

Med kolonitidens erfaringer, et eksemplar af Det lille hus på prærien og europæiske udvandringshistorier i bagagen drager Fix&Foxy til Afrika og giver en gruppe afrikanere våben og en invitation til at drage til det forjættede vesten, hvor det flyder med mælk og honning. I en totalscenografi af en landsby fyldt med rød lerjord, gasbeton, bølgeblik og en bagende kunstig sol indspiller vi en western langt fra de etnoromantiske feel-good versioner af den afrikanske drøm. Her betyder hverken sorte eller hvide liv noget. Klik her for mere info og billetter til forestillingen

Dato
21. maj 2019
Tidspunkt
9:30 - 15:30
Målgruppe
For skuespillere, dansere, instruktører og koreografer
Antal deltagere
16
Pris i DKK
450,- DKK
Ansøgningsfrist
22. maj 2019
Sted
DDSKS København
Per Knutzons Vej 5
1437 København K
Ekstra oplysninger
Lokale: Krop 1. Medbring træningstøj.
Sprog
English
Kursus ID
7277

Ansøg her

Vi modtager ikke længere ansøgninger