BEST-PRACTICE I 3D CAD

TRE-DAGES KURSUS - ”BEST-PRACTICE”  I 3D COMPUTER-AIDED DESIGN (Mac/Windows)


Sketchup + Rhinoceros + Fusion360

På dette hands-on kursus vil vi arbejde med og diskutere fordele og ulemper ved de tre CAD programmer, der i dag er mest udbredt i scenekunstbranchen: Sketchup + Rhinoceros + Fusion360.

Fysiske skalamodeller i 1:25 længe har længe været anset som en af de væsentligste arbejdsredskaber - og kommunikationsformer inden for teaterscenografi og production design. Dette er i dag udfordret af ønsket om at flere og flere af de arbejdsprocesser, der indgår i produktion og opsætning af en forestilling, bliver digitaliseret.

Photo credit: Tim Elkær
Light Box

Om kurset

Kurset er tilrettelagt således at deltagerne over tre arbejdsdage både får lejlighed til at stifte bekendtskab med disse tre programmer - og med hinanden.

Det er tanken at afsætte god tid til faglig diskussion og problemløsning baseret på realistiske projekter og udfordringerne i ofte at være henvist til ”selvstudie”, der passer dårligt sammen med stramme deadlines.

Hvis interessen er tilstede, vil det være muligt at få tilrettelagt videregående 3D kurser i et eller flere af programmerne, men fokus i dette første grundkursus ligger i at kvalificere, hvordan man bedst overfører geometrier mellem programmerne og udnytter deres individuelle styrker fremfor at kæmpe med begrænsningerne.

Hvad får du med hjem

- Praktisk erfaring med alle de tre programmer baseret på øvelser og cases med direkte anvendelsesmulighed inden for både scenografi og produktion som ”praksis-fællesskab / vidensudvekslingsplatform”.

- Udvidelse af erfaring og konsolidering af viden om Best Practice i 3D.

- Mulighed for at skabe et solidt grundlag for efterfølgende selvstudier.

- Forståelse for forskellen mellem SketchUp, Rhinoceros og Fusion360 - og deres anvendelse i skitseprocess, designprocess og produktion.

- Kendskab til både kreative formgivningsmuligheder og informations-bærende dataudveksling (fx arealer, 3D afstande, længder og lister). Hvordan holder man fokus på ”det skabende” uden at afgive kontrol over præcision og uden at være nødsaget til efterfølgende at gå på kompromis, for at få realiseret en idé i produktionens virkeligheden?

om programmerne

Siden introduktionen af 3D CAD i undervisningen på arkitekt- og designskolerne i Danmark i 1990’erne har studerende i 1000-vis kæmpet med programmerne: AutoCAD, VectorWorks & FormZ. Selvom de tre programmer (hver for sig) har store kvaliteter, vil fokus på dette kursus være de CAD programmer, der i dag er mest udbredt i scenekunstbranchen: Sketchup + Rhinoceros + Fusion360.

Alle programmerne kan downloades som gratis (men tidsbegrænsede) ”evalueringsversioner”:

SketchUp 2018/2019
Trimble

Rhinoceros 5.0/6.0
McNeel

Fusion360 (StartUp)
Autodesk
 

Samarbejdspartnere

Danske Scenografer (DS). Medlemmer får dækket 50% af kursusgebyret.

Om underviseren
Tim Elkær

3D-designer ph.d.

Skjul beskrivelse
Vis beskrivelse

Tim har undervist i CAD på Danmarks Designskole (DDS / DKDS / KADK). Arbejder til dagligt på 3D prototypeværksted: V-Lab, AAU-CPH København www.labs-cph.aau.dk

Samarbejdspartnere
Dato
08. - 10. oktober 2019
Tidspunkt
9:30 - 15:00
Målgruppe
For scenografer, produktionsledere, rekvisitører, sceneteknikere
Pris i DKK
1.200,- DKK
Ansøgningsfrist
19. september 2019
Sted
DDSKS København
Per Knutzons Vej 5
1437 København K
Ekstra oplysninger
Lokale: Teori 1
Kursus ID
7280

Ansøg her

Vi modtager ikke længere ansøgninger